Ceren Ercih

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Kemal Dürüst, Cansu Örmeci’nin sunduğu Öğlen Ajansı programının konuğu oldu. Narenciye üreticisinin hala daha ücretlerinin ödenmediğine değinen Dürüst, hükümetin bunun için bir bütçe ayırmadığına dikkat çekti. ‘İktidarsız bir iktidar olmaktan vazgeçin’ diyerek hükümete çağrı da bulunan Dürüst, istifa etmenin de bir erdem olduğunu hatırlattı.

“BECERİKSİZ POLİTİKALARI NETİCESİNDE ÜRÜNÜ PAZARLAYAMADILAR” 

Narenciye üreticisine hükümetin gerekli önemi göstermediğini vurgulayan Dürüst, “Bu ülkede her türlü imkânsızlığa rağmen ihracatta en önemli sektör arasında yer almasına rağmen hükümetlerin gerekli değeri gösteremediği bir sektör. 11 ay önce üreticilerden ürün alanların, üreticilere hala daha ödeme yapmamasından dolayı eylem yapılmıştı. Bu eylem neticesinde eylemi değerlendiren Sayın Başbakan, temsilcilerle görüşmüş ve 15 Aralık’ta ödeme yapacağını duyurmuştu. Ayın 15’ine bir gün kala Sayın başbakan üreticiler birliğini ziyaret ederek, bir 10 günlük süre daha istemişti. İkinci uzatmalardaki o on günlük sürenin tamamlanmasına da iki gün kaldı. Perşembe günü bu ödemenin yapılması gerekiyor ama alınan duyumlar bu ödemenin Perşembe günü yapılamayacağı yönündedir. Çünkü bunun için bir bütçe ayırmadan, Sayın Başbakan ve hükümeti bu sözü vermiştir. Beceriksiz politikaları neticesinde bu ürünü pazarlayamayarak, konsantre olarak depolanıyor, konsantre olarak değerlendirilemeyince de bu ürün depoları işgal ediyor” şeklinde konuştu. 

“HÜKÜMET BU İŞİ AYAKLAR ALTINA ALMASIN” 

Bütçe görüşmelerinin yapıldığını ve görüşmeler sırasında eski bir eğitim bakanı olarak okul şoförlerinin kendisini arayarak şikayetlerini dile getirdiklerini belirten Dürüst, hükümete şu şekilde seslendi; “ Bugün sadecenarenciyeciye 11 milyon TL alacağı var. Eski bir eğitim bakanı olarak görüyorum ki taşımacılık sektörü de ödenmedi. 12 Aralık günü taşımacılara verilen taahhüdün son günüydü ne var ki ödenmediler. Bu hükümet, sadece ödeyeceğinin taahhüdünü vererek, her verdiği sözü tutamaz halde ise bu koltuklarda bu arkadaşların ne işi var? Benim hükümete çağrım, bu kadar bu işi ayakları altına almasınlar, toplumumuzun önünde küçülmesinler. Emekçinin partisi olduklarını söyleyerek iktidara gelen ama bütün emekçi kesimleri, bütün emek sektörlerini hiçbir değerlendirme içerisine almayarak, hiçbir olumlu adımla muhatap etmeyerek sadece sıkıntılara iten bir anlayıştalar iken çıkıp da üretici ile konuşacak yüzü olmamaktadır.” 

“BÖYLE BİR ŞEY VAR MI?” 

Güzelyurt Bölgesi’ne yapılacak olan hastanenin bütçesinin de başka yerlere ayrıldığının duyumunu alan Dürüst, hükümete ADA TV ekranları aracılığı ile böyle bir şey olup olmadığını sordu. Dürüst; “ Güzelyurt Bölgesinde de bir hastaneden bahsedildi Cengiz Topel Hastanesi’nin de geliştirilmesi yönünde söz verilmişti bizim çağrımız, Cengiz Topel Hastanesi’nin derhal iyileştirilmesi, doktor eksiklerinin karşılanması, ileriye doğru geliştirilmesi ama bununla birlikte Güzelyurt’a da yetebilecek bir hastane yapılması ama aldığımız duyumlar farklı. Güzelyurt Hastanesi için ayrılan paranın dahi, başka alanlarda kullanılacağı yönünde derin noktalardan bizlere bilgiler ulaşmaktadır. Sormak istiyorum acaba böyle bir şey var mı?” şeklinde konuştu. 

“İSTİFA EDİP GİTMEK DE BİR ERDEMDİR” 

Amacının birilerini rahatsız etmek olmadığını dile getiren Dürüst, amacını ise şu sözlerle açıkladı; “Muhalefet bunları söylerken amaç burada birilerini rahatsız etmek değildir, buradaki amaç; hükümette olduklarını görsünler ve kendilerine gelsinler. Aslında hükümette olmakla birlikte vatandaşın gözünde hükümet olmadıklarının hissedildiğini de artık görsün. İktidarsız bir iktidar olmaktan vazgeçsinler. Yapmayacaklarsa o hükümetten istifa edip gitmek de bir erdemdir. Üreticinin de, emekçinin de, esnafın da sesini ya duyunuz, ya da bu koltuklardan çekiniz gidiniz.”