Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, İstanbul’da, “üstün başarılarından" dolayı layık görüldüğü  “Yılın Bakanı” ödülünü aldı.

Dürüst ödülünü, 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da davetli olarak katıldığı İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Okulları ve  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti ortaklığında düzenlenen “Türkiye-Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Günü” etkinliğinde aldı.

EROĞLU

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, etkinlikte konuşan 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik günü anlamlı ve önemlidir. KKTC bir vatan toprağı olarak Türkiye’nin her zaman ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

1456387696.jpg

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de etkinlikte yaptığı konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının, devletleşmesi ve şu anda özgürce ve güven içerisinde yaşamlarını devam ettirmesinin teminatının Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu belirterek, “Anavatanımız ne kadar güçlü ise KKTC de o kadar güçlü olacaktır” dedi.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile KKTC’nin gönül bağı ile bağlı olduğunun altını çizen Bakan Dürüst, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı öncesinde zor dönemler yaşayan Kıbrıs Türk halkının, Anavatan sayesinde şu anda bir devlet çatısı altında, güven ve huzur içerisinde, günden güne daha da büyüyerek yoluna devam ettiğini belirtti.

Dürüst, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her koşulda ve her zaman karşılık beklemeden her alanda yardımlarını esirgemediğini de belirterek, yakın zamanda “Asrın Projesi” olan KKTC’ye boru ile su temin projesinin hayata geçmesi ile KKTC’nin yeniden yeşil ada halini alacağını, aynı zamanda da suyla birlikte bir çok sektörün yeniden canlanacağını belirtti.

KKTC’nin bir eğitim adası olduğuna da vurgu yapan Bakan Dürüst, bu noktaya gelmesinde Anavatan’ın desteklerinin yadsınamaz derecede olduğunun da altını çizdi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’e, İstanbul Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz tarafından “Yılın Bakanı” ödülü takdim edildi.