Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, okullara başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün Güzelyurt’taki Şehit Turgut Ortaokulu ile Güzelyurt Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar ve Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz’ın da eşlik ettiği okul ziyaretlerinde Bakan Dürüst, Okul Yönetimi ve Okul Aile Birlikleriyle bir araya gelerek, okulun ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Sınıfları da ziyaret eden Bakan Dürüst, öğrencilerle sohbet etti.

Dürüst, Şht. Turgut Ortaokulu ve Güzelyurt Meslek Lisesi ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, tüm okullara olabildiğince katkı yapmayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Dürüst, bu amaçla, okulların ihtiyaçlarının ve eksiklerinin en kısa süre içerisinde giderilmesi, öğretmenlerin daha huzurlu ve kaliteli ortamda öğretim vermesi amacı ile okullara yönelik olarak ziyaretler gerçekleştirip, yerinde incelemelerde bulunduklarını dile getirdi.

Öğretmenlerin eğitimin temel taşı olduğuna da işaret eden Bakan Dürüst, kötü alışkanlıklardan uzak, çevreye duyarlı, trafik kurallarına uyan bireyler yetiştirmede öğretmenlere önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, kaliteli öğrenci profilinin ortaokullarda da yaratılmasının önemine vurgu yaparak, kolejlerin kendi misyonuna döneceği, klasik liselerin ise tam anlamıyla ÖSS programlarına öğrenci hazırlayacağı bir anlayışa yönelik çalışmalar yapacaklarını da ifade etti.

Meslek Liselerinin öneminde de vurgu yapan Bakan Dürüst, KKTC’nin “kaliteli ara eleman fakiri” bir ülke olduğuna vurgu yaparak, bu sıkıntının meslek liseleri ile çözülebileceğini, KKTC’deki üniversiteler ile meslek liselerinin bu noktada birlikte hareket ederek, kaliteli ara eleman yetiştirilmesinin desteklenmesi konusunda Bakanlık olarak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

1456751234.jpg

1456751235.jpg