Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği yetkililerini kabul ederek, sorunlarını dinledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Kemal Dürüst kara taşımacılığının ülke için önemine değinerek sorunların çözümlenmesi adına gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Bakan Dürüst, “Kara taşımacılığı ülkemiz için ekonomik anlamda can alıcı bir durum. Hem ülkenin dışa açılımı hem de kendi içimizdeki ulaşım için önemli. Daha çağdaş koşullarda yolumuza devam etmek, devletin ekonomisini geliştirmek için elimizden gelen katkıyı koyacağız” dedi.

Nakliyecilik sektörünün büyümesinin ülkeye yapacağı katkılara işaret eden Bakan Dürüst, araçların yenilenmesi ve dünya normlarına uygunluğunun önem taşıdığını, nakliyecilerin sıkıntılarının hızla giderileceğini vurguladı.

DÖRTGAZİ

Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği Başkanı Hasan Dörtgazi de kara taşımacılığı konusundaki sorunları aktardı.

Dörtgazi, ülkede taşımacılığın zor koşullar altında gerçekleştiğine işaret ederek, yaptıkları çalışma sonucu belirledikleri sorunları ve çözüm önerilerini yazılı olarak Bakan Dürüst’e sundu.