Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı, Kıbrıs Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve beraberindeki heyet Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ü ziyaret etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı Serhat Akpınar, yeni YÖDAK Yasası ve Yüksek Öğrenim Yasası ile ilgili Ünivesitler Birliği ve Yönetim Kurulu olarak bazı kararlar aldıklarını, bu çerçevede yasalara katkı koymaya hazır olduklarını ve bu amaçla ziyaret gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, esas olanın KKTC üniversitelerini daha ileriye taşımak olduğunu, Üniversiteler Birliği kararlarının YÖDAK kadar önem arz ettiğini, bu konularla ilgili kararlar verirken ilgili kurumlarla paylaşılmayacak herhangi bir adım olmadığını söyledi.

Dürüst, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşantıyı etkileyen üniversitelerle ilgili tüm görüşleri dikkate alacaklarını, YÖDAK Yasası’nın değişmesiyle kurumsallaşma olacağını belirterek en sağlıklı kararları almak için ilgili kesimlerin görüşlerini alacaklarını kaydetti.