Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC Devleti’nin, sonsuza kadar yaşatılıp ve geliştirilmesi, Güzelyurt ve Lefke’nin daima KKTC sınırları içinde kalması konusunda kararlı olduğunu belirterek “Bu nedenle yatırımcıları davet ediyor, yatırım yapılması için sadece devlet kanalları değil, özel şirketleri de bu bölgeye yatırım yapmaya teşvik ediyoruz” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, katıldığı bir televizyon programında “Hiç kimseden korkmuyor, gocunmuyoruz, bunları da söylüyorum ve söyleyeceğim. Dün fikrim neyse bugün de odur. Ülkenin tümü bizimdir. KKTC Devleti, sonsuza kadar yaşatılmalı ve geliştirilmeli, Anavatan’dan aldığı güçle daha da gelişmiş bir noktaya ulaştırılmalıdır” diye konuştu.

Konuşmasında “Güzelyurt ilçesi ve Lefke, sonsuza kadar KKTC sınırları içerisinde kalmalıdır. Bunu yapmak için de sadece devlet kanalıyla değil, özel şirketleri de bu bölgeye yatırım yapmaya teşvik etmek kaydıyla -ki biz bunu yapıyoruz- ve hiç kimseden de korkmuyor,  gocunmuyoruz. Ülkemize, Lefkemize, Güzelyurt’umuza sahip çıkmak adına herkesi yatırıma davet ediyoruz” diyen Bakan Dürüst, şunları kaydetti:

“Karpaz’a yatırıma davet ediyoruz, Güzelyurt’a, Lefke’ye, Sadrazamköy’e, Kayalar’a, Tatlısu’ya yatırım yapsınlar diye teşvik ediyoruz, onlara önayak olma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bu ülkenin topraklarına ne kadar yatırım yapılırsa geleceğimiz olan gençlerimiz de o kadar emin ellerde olabileceklerdir.”

Kemal Dürüst, tüm vatandaşların kendisi için bir olduğunu, herkesi kucakladığını vurguladı.

Bakanlığın bu hizmetlerini her yere götürmek için de can attığını, görev süreci içinde gidilmemiş köy, ayak basılmamış okul kalmayacağını belirten Dürüst, “Bu zihniyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz, bugün görevdeyiz, yapılabilecek ne kadar hizmet varsa yapmaya çalışacağız, felaket tellallığı yaparak değil, güzel şeyleri de halkımızla paylaşacağız” dedi.

“Lefke’ye sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur” diyen Dürüst, eğitimle ilgili sorunların her zaman yaşanabileceğini, bu sorunları asgari noktaya çekmek için çalıştıklarını anlattı. Bakan Dürüst, eğitimde esas amacın, çocukların en iyi şekilde eğitilmesi olduğunu, bunun sonucunun alınması için de 10 yıl sonrasına bakmak gerekeceğini vurguladı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Günümüzde kötü alışkanlıklarla ilgili büyük bir tedirginlik yaşandığını, bu konuda Bakanlık olarak başlattıkları çalışmaları diğer ilgililerle birlikte olgunlaştırdıklarını anlatan Bakan Dürüst, “Bu konuda tüm mekanizmalarını harekete geçirerek Sivil Savunma Teşkilatı, milletvekilleri ve Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile birlikte çalışmalar başlattık” dedi.

Uyuşturucu maddelerden kendini koruyacak nesiller yetiştirmek adına ikinci dönem eğitim müfredatı içerisine uyuşturucu ile mücadele amaçlı derslerin okutulmaya başlanacağını belirten Bakan Dürüst, polis teşkilatı ve hukukçuların da zaman zaman verilecek derslere katkı amacıyla dahil olmaları konusunda da çalışmaların başlatıldığını dile getirdi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın bu konuda geniş kapsamlı katkıları olduğunu da anlatan Bakan Dürüst,  kötü alışkanlıklarla mücadele etme konusunda her türlü bütçenin ayrılması gerektiğinin altını çizdi.