Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke Avrupa Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Demokrasi ve Terörizm” konulu konferansa katılmak için KKTC’de bulunan yabancı Üniversite rektörlerini kabul etti.

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yücelen başkanlığındaki Rektörler heyeti kabulü, Milli Eğitim Bakanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

HİKMET

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Orhan Hikmet, üniversite rektörlerini tanıtmasının ardından, Konseyin geleneksel toplantılarının bu kez KKTC’de Lefke Avrupa Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldığına dikkat çekerek, yapılan konferansın Kıbrıs’a ve Kıbrıs’taki eğitim sitemine çok önemli katkıları olduğuna inandığını kaydetti.

Dün gerçekleşen konferansta üniversitelerle akademik işbirliği protokollerinin de imzaladığını dile getiren Hikmet, coğrafyanın içinde bulunduğu demokratik sorunların, demokratik sistemlerin, demokrasinin önünde evrensel sistemde en büyük engeli teşkil eden terörizmin analiz edildiğini ve sonuç bildirgesi hazırlandığını belirtti.

Hikmet ayrıca Bakan Dürüst’ün kendilerini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YÜKSELEN

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen de, üniversite olarak böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını dile getirerek, uluslararası üniversiteler konseyinin 5 yıllık geçmişiyle dünyada çeşitli üniversiteleri çatısı altına toplayan önemli bir kuruluş olduğunu kaydetti.

Yapılan çalışmanın güncel bir konu olmasından dolayı çok önemli olduğunu dile getiren Yükselen, bazı ülkelerde yaşanan terör olaylarından dolayı KKTC’deki yükseköğrenimin tercih edilmesinin önemini vurgulayarak, Bakan Dürüst’ün kendilerini kabulünden duyduğu memnuniyeti belirtti.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de konuşmasında, LAÜ’nün düzenlediği bu organizasyona dünyanın her yerinden katılan rektörleri görmekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Üniversiteler Konseyi’nin çok etkili bir oluşum olduğunu gördüğünü dile getiren Dürüst, her üniversitenin deneyimlerini aktarması ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak ana fikir veya ortak görüşün ortaya çıkmasının KKTC adına büyük önem taşıdığını belirtti.

KKTC’nin izolasyonlar ve ambargolar altında yaşamak durumunda olan bir ülke olduğunu dile getiren Dürüst, bugün üniversiteler sayesinde bilimin, din, ırk tanımadığının örneği olduğunu görmekten gurur duyduğunu kaydetti.

Pakistan  Adalet Bakanı’nın dün KKTC’de ve kendisiyle birlikte olduğunu dile getiren Dürüst, Pakistan Adalet Bakanı’nın da en muzdarip olduğu alanın terör olgusu olduğunu söyleyerek, bu olaydan dolayı da KKTC üniversitelerine yönelik ciddi bir planlama içerisinde olduklarını gördüğünü, düzenlenen konferansın konusunun da tam yerinde olduğunu kaydetti.