Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kalkanlı Anaokulu’nu ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kalkanlı Anaokulu yetkililerinden okulla ilgili bilgiler alarak, okulun ihtiyaçlarını yerinde inceleyen Bakan Dürüst, Okul Aile Birliği yetkilileri ve veliler ile de biraraya gelerek, okulun durumu ve okulun nasıl geliştirilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Bölgenin en büyük avantajının Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Kalkanlı’da olduğunun da altını çizen Bakan Dürüst, bölgeye yakışan ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir noktaya getirilmesi için nelerin yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla okula bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Bakan Dürüst, “KKTC sınırları içerisindeki tüm okullarımız, bizim için aynı öneme ve önceliğe sahiptir. Eksikliklerin ve ihtiyaçların anında giderilebilmesi amacıyla başlatmış olduğumuz okul ziyaretlerimizi, KKTC’de gidilmemiş ve incelenmemiş okulumuz kalmayıncaya dek devam edecektir” dedi.

1452271400.jpg

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, şu ana kadar inceledikleri okulların durumlarının gayet iyi olduğunu, verilen eğitimlerin kalitesinin de öğretmenler sayesinde en üst seviyede olduğunu belirterek, özellikle anaokul ve ilkokulların, çocukların eğitime adım attıkları ilk basamak olmasından dolayı kendileri için büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Dürüst, okullarda daha huzurlu ve daha kaliteli nasıl eğitim verebilecekleri konusunda sürekli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu anlamda, bilimsel açıdan katkı koyacak tüm fikirlere ve yapıcı eleştirilere açık olduklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Dürüst, koltukların geçici ancak yapılanların geleceği etkileyecek nitelikte olduğunun bilinci ve sorumluluğuyla hareket ettiklerine de vurgu yaparak, “Bütün amacımız, gelecek nesillerimizin daha sağlıklı, kendine güvenen, bilgili ve dünya ile her açıdan yarışabilecek nesilleri yetiştirmektir. Bunun için de ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız” dedi.

1452271399.jpg