Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyaretlerde, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar ve İlköğretim Dairesi Müdürü Salih Canseç de hazır bulundu.

Bakan Dürüst, okulların genel durumları ve ihtiyaçları hakkında okul yetkililerinden bilgiler almanın yanında, sınıfları da ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilere sorular yöneltti.

Dürüst, okul ziyaretleri sonrasında yaptığı açıklamasında, okul müdürlerinden okulun sorunları hakkında bilgiler aldıklarını, Alsancak İlkokulu’nun daha önceki dönemlerde ortaya konmuş ve çalışmaların başlatıldığı derslik ihtiyacının, giderilmesi yönündeki çalışmaların hemen başlatıldığını kaydetti.

Alsancak İlkokulu’ndaki 8 derslik ve kantin inşaatı ile Lapta İlkokulu yeni derslik yapımını kapsayan çalışmaların en kısa süre içerisinde başlatılacağını belirten Dürüst, öğrencilerin emniyeti açısından da bu çalışmaların okulların tatilde olduğu bir dönemde gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Amaçlarının, kendine güvenen, ne yaptığını bilen ve özgüveni tam bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Dürüst, “ ‘Para yoktur, bütçe bitmiştir’ söylemlerine asla katılmıyoruz. Eğitim Bakanlığı’nın gücü, hükümetimizin gücü yerindedir. Felaket tellallığı yapmanın artık zamanı geçmiştir. Bizler gelecek nesillerin iyi, kaliteli ve sağlıklı yetişmesini istiyorsak, kötü alışkanlıklardan uzak, hayır diyebilmeyi bilen, kültürel ve sanatsal açıdan donanımlı bireyler yetiştirmek istiyorsak eğer, bu yatırımları yapmakla mükellefiz” ifadesini kullandı.

Dürüst, “Bugüne kadar gittiğim ve incelediğim tüm okullarımızda, 450 nüfusa 30 öğretmen, başka bir yerde 300 öğrenciye 20 öğretmenimizin olduğu veya 150 öğrencilik okullarımızda ise 10 öğretmen olduğunu gözlemlemiş bulunmaktayım. Bu noktada vurgulamak istediğim öğretmen eksikliğimiz yoktur. Öğrenci başına düşen öğretmen sayımız dünya standartlarının çok çok üzerinde bir durumdayız” dedi.

Öğrenci başına düşen öğretmen sayılarının dünya standartlarının üzerinde olması yanında öğretmenlerin donanımının da aynı kalitede yüksek olduğunun altını çizen Dürüst, “Bugün eğer okullarımızda iyi noktalara gelebilmiş isek, bunlar öğretmenlerimiz sayesindedir. Bu nedenle öğretmenlerimizi ben tek tek buradan kutluyorum” dedi.

“Kimse ne öğretmenlerimizin kalitesini eleştirsin ne de ikide bir eğitim sistemimizin çöktüğü, battığı yönünde söylemlerde bulunmasın” diyen Bakan Dürüst, daha iyiyi yakalamak adına birlikte çalışmanın önemine vurgu yaparak, çatışma kültürü ile değil uzlaşı kültürü ile daha da ileriye yürümenin mümkün olacağını belirtti.

Yapılan birçok iyi ve güzel işlerin var olduğunu ancak sadece birkaç tane eksiklik ile gündem yaratılarak siyaset yapıldığını kaydeden Dürüst, “Sadece benim eğitim bakanlığı dönemimde değil, tüm dönemlerde güzel işler yapılmıştır. Bunların da en büyük alkışı öğretmenlerimiz hak etmektedir. İşte bu güzellikleri de görerek, alkışlamak toplumsal birliktelik ve eğitimde kaliteyi getirecektir” ifadesine yer verdi.