Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Sivil Havacılık Dairesi'ni ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ziyarette Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi’den bilgi alan Bakan Dürüst, personelle tanıştı ve havalimanında yürütülen projeleri yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Sivil Havacılık Dairesi’nin ayrıcalıklı bir konumda bulunduğuna işaret ederek, Dairenin ve çalışanların hedef, proje ve ihtiyaçlarına yanıt verme gayretinde olacaklarını ifade etti.

Dairenin ve Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin ileri teknolojiye sahip olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren  Dürüst, bu durumun KKTC’nin Avrupa standartları ve üzerinde havalimanına sahip olması anlamına geldiğini kaydetti.

1462364086.jpg

Hükümetin bu konuya öncelik verdiğini  söyleyen Bakan Dürüst, sıkıntısız bir dönem geçirme kararlığında olduklarını belirtti.

“Başlıca görevim gerekli olduğu her safhada hükümet üyelerini bilgilendirmek olacaktır. Ancak, Sayın Başbakanla son derece yakın çalışacağımızı herkesin bilmesinde yarar vardır. Başsavcılık, Sayıştay ve tüm hukuk danışmanları ile en doğruyu yapabilmek, halkın ve devletin menfaatlarını ve bizimle birlikte hizmet veren tüm firmaların haklarına halel getirmeyecek, sıkıntısız bir yönetim anlayışı yürütme kararlılığındayız” diyen Bakan Dürüst, ülke menfaatlerinin kendileri için en öncelikli olduğunun altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, açıklamalarının ardından, Ercan Havalimanı’nda görev yapan İtfaiye çalışanları ile diğer Sivil Havacılık personelini  de ziyaret ederek, ihtiyaçlar ve verilen hizmet hakkında bilgi aldı.

1462364085.jpg