Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Tepebaşı ve Çamlıbel’i ziyaret ederek, bölgenin altyapı, ulaşım ve haberleşme konularındaki eksiklikleri hakkında köylülerden bilgi aldı, yerinde incelemelerde bulundu ve bölgenin ihtiyaçları ile ilgili olarak vatandaşlarla sohbet etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dürüst’e Tepebaşı ve Çamlıbel ziyaretlerinde Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da eşlik etti.

DÜRÜST

Bakan Dürüst, ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölgeden gelen talebi hemen değerlendirdiklerini ve bölgenin altyapı konularındaki eksikliklerini yerinde incelemek, bölge halkı ile bir araya gelerek, sorunları ve eksiklikleri bölgede yaşayan vatandaşlardan dinlemek amacı ile bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Yeni Kurulan UBP-DP Koalisyon Hükümeti’nin en birincil amacı; KKTC’nin her noktasına, eşit bir şekilde icraatları, yatırımları ve hizmetleri götürmektir. Bizler Başbakanımız sayın Hüseyin Özgürgün başta olmak üzere, bu vizyon ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı planlıyoruz. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, başlı başına bir icraat halka hizmet bakanlığı olduğunun bilinci ile KKTC’nin her karış toprağına, vatandaşlarımızın yaşadığı her bölgeye hizmetlerimizi götürme kararlılığı ile hareket ediyoruz” diyen Dürüst, bu vizyon çerçevesinde, bölgeden gelen talepleri ve ihtiyaçları yerinde incelemek ve bu sorunları bire bir yaşayan bölge halkını dinlemek amacı ile Tepebaşı ve Çamlıbel’e ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

1463919271.jpg

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, KKTC’deki altyapı ve haberleşme hizmetlerinin her geçen gün, artan nüfus ve artan taşıt sayısına paralel olarak yetersiz hale geldiğini ya da gelişen teknoloji karşısında yenilenmesi ve çağa uygun hale gelmesi zorunluluğunun bir geçek olduğunu belirtti. Bu nedenle karayolları ve altyapı hizmetleri açısından, artan nüfus ve artan taşıt sayısına paralel olarak, yetersiz ya da çağın gerisinde kalmış hizmetlerin yenilenmesi için yoğun çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Dürüst, bunun en önemli göstergesinin, KKTC’nin adeta buluşma noktası haline gelen Gönyeli Çemberi’nin ihtiyaçları karşılayacak, çağa uygun hale gelmesini sağlayacak yeni proje üzerinde çalışmaların yoğunlaştırılmış olması olduğunun altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın makam odasında oturarak hizmet verebilecek bir bakanlık olmadığını, tam aksine, sorunların ve ihtiyaçların en uygun bir biçimde giderilmesinin tek yolunun, sorunları bire bir yaşayan halkla iç içe olmak olduğunu belirterek, “Bu inançla, sorunları ve eksiklikleri olan bölgelere, bakanlık yetkilileri ile birlikte ziyaretler gerçekleştirerek, sorun ve ihtiyaçları bölgeye en uygun şekilde çözüme kavuşturma kararlılığındayız” dedi.

1463919251.jpg

NAMSOY

Dürüst’ün Tepebaşı ve Çamlıbel ziyaretlerinde eşlik eden Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da, ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bakan Kemal Dürüst’ün, bölgenin sorunları ve ihtiyaçları ile ilgili olarak gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Namsoy, bölgenin uzun zamandan beridir, yatırım bekleyen altyapı sorunları olduğuna dikkati çekerek, Dürüst’ün bu sorunları çözmek için ortaya koyduğu kararlı tutumdan dolayı da mutlu olduklarını belirtti ve bölge halkı adına teşekkür etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, konuşmaların ardından, halkın sorunlarını dinledi, yerinde incelemelerde bulundu ve köyün gençleri ile sohbet etti.

1463919287.jpg

1463919304.jpg