Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Mersin’de yer alan firma yetkililerinin oluşturduğu Mersinli işadamları heyetini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin KKTC’de yatırımlarının önemine vurgu yaptı. Dürüst, KKTC’ye yapılan yatırımların bu topraklarda kaldığına işaret ederek, anavatanla, yatırımlar sayesinde daha güçlü köprüler kurulduğunu vurguladı.

KKTC’de turizm ve eğitimin lokomotif bir sektör olduğunu kaydeden Dürüst, bununla bağlantılı ulaşım, tarım ve sağlık alanında da gelişmelerin birbirlerine paralel olduğunu söyledi. Dürüst, mevcut hükümetin bu gelişimleri yaşarken Türkiye Cumhuriyeti ile istişare içerisinde olduğunu belirtti.

“Ne kadar güçlü bir Türkiye, o kadar güçlü bir KKTC anlamına gelmekte” diyen Dürüst, bu ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Dürüst, “Başbakanımız Hüseyin Özgürgün başkanlığındaki hükümetimiz, KKTC’ye yapılacak olan yatırımları desteklemektedir” dedi.

Mersinli iş adamları adına konuşan Kazım Altıoğlu, yatırım ortaklığı amacıyla, farklı sektörlerde yer alan güçlü firma yetkilileriyle bir araya geldiklerini söyledi. Altıoğlu, KKTC’de inşaat sektöründe öğrenci ve ailelerin konaklaması, aynı zamanda enerji alanında yatırımlar planladıklarını, bu nedenle görüşlerini almak üzere Bakan Dürüst’ü ziyaret ettiklerini belirtti.