Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Dilekkaya’daki köprülerin yenileneceğini ve bölgedeki ağıllara giden yolların yapılacağını söyledi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Dürüst bugün Dilekkaya’da incelemelerde bulundu. Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün eşi Dilek Özgürgün de Dürüst ile birlikte Dilekkaya’yı ziyaret etti.

Dürüst, Dilekkaya köyü ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, bugün toplanacak Bakanlar Kurulu’na köprülerin yapılmasına dair önergeyi sunacağını söyledi.

Dilekkaya yolundaki köprülerin ihmal edildiğini ancak yenilenme projesini, bu konulara büyük önem veren Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatı üzerine hızlandırdıklarını kaydeden Dürüst, ağıllar bölgesinde bulunan yolların da 2017’in ilk 6 ayında tamamlanacağını belirtti.

1470924285.jpg

“KÖPRÜ YAPIMININ BEKLETİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst, köprülerin yapımının, yıllardan beridir bekletilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yatırımların adadaki Türk varlığının devamı, yücelmesi ve kalıcı olması anlamına geldiğini ifade eden Dürüst, “Biz bütün bu yatırımları tek bir amaç için yapıyoruz. O da KKTC halkının hak ettiği yaşam standartlarına ulaştırabilmektir. İşte bu yatırımları yaparken de Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin mali ya da teknik anlamdaki katkıları da bize hız vermektedir” dedi.

Bakan Dürüst, Dilekkaya köyünün yıllardan beridir beklediği bu proje gibi, KKTC’nin birçok yerinde yıllardan beridir çözüm bekleyen, yatırım bekleyen yerlerinn var olduğunu bildiklerini, kararlılıkla bu eksikliklerin giderilmesi için çalıştıklarının altını çizdi.

1470924284.jpg