Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı’yı kabul etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Dürüst, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in iletişim alanında ülkede hizmet veren başlıca kurumlardan olduğuna işaret ederek, sosyal projelerle eğitime katkı sağlamalarının büyük önem taşıdığını belirtti.

Bugüne kadar yapılan çalışmaların birçok ekonomik kuruluşa örnek teşkil etmesi gerektiğinin altını çizen Dürüst, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in eğitime, çevreye, trafiğe ve bilime dayalı yaptığı çalışmaların devamı ve bundan sonraki işbirliği için bakanlık olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

İsmet Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in geçmişten bu yana devam eden işbirliği protokolleri olduğunu söyledi. Yazıcı, geleceğe ilişkin vizyonlarını iletmek, projelerin devamını sürdürmek ve fikir alışverişi için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Okullarda daha önce başlamış olan projelerine teknolojiyi de katarak daha geniş kapsamlı çalışmalar yapmak istediklerini belirten Yazıcı, Türkiye’de hayata geçmiş “Geleceğe Yazanlar” projesini de KKTC’de uygulamaya geçirmek istediklerini söyledi.