Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Dürüst, ziyarette yaptığı konuşmada, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin 10 Kasım törenlerinde sergilediği performansları “dünya çapında” niteleyerek, övdü.

Dürüst, bu ziyareti özellikle öğrenciler ve öğrencileri yetiştiren öğretmenleri tebrik etmek amacıyla gerçekleştirdiğini belirtti.

Sanat kokan okuldan yetişen öğrencilerin dışarıda da ülkeyi başarıyla temsil edeceklerinden emin olduğunu vurgulayan Dürüst, okulda çalışan kadroların bir takım eksikliklere rağmen başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Dürüst, okulun eksikliklerinin giderilmesi, öğrencilerin gelişimlerinin devam etmesi için ihtiyaç duyulan birçok konuda destek vereceklerini kaydetti.

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Ali Gürkan da konuşmasında, müziğin içinden gelen ve daha önce müzik öğretmenliği yapan bir bakan olması nedeniyle bu ziyaret ve övgülerin ayrıca önem taşıdığını belirtti. Gürkan, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nin bu dönemde bir ivme kazanacağından emin olduğunu söyledi.