Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, geçmişe göre meslek liselerinin profilinin değiştiğini ve ilginin arttığını belirterek, “Meslek liselerimiz ülke ekonomimizin temel yapı taşlarıdır” dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dürüst bugün Haspolat Meslek ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi yönetici ve okul aile birliği üyeleriyle görüştü.

Dürüst, Haspolat Meslek Lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nin ülkedeki mesleki teknik eğitiminin büyük bir bölümünü üstlenmiş okullar olduğunu belirtti.

Meslek liselerinin teknolojik ve fiziki donanımlarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Dürüst, önceki dönemlere nazaran şimdi meslek liselerinin profilinin değiştiğini ve ilginin giderek arttığını söyledi.

Dürüst, ülkede turizm ve yüksek eğitim alanında yatırımların çoğaldığını, bu alanlarda iş olanaklarının artış gösterdiğini, buna paralel olarak mesleki teknik okullardaki tüm eksiklikleri gidermenin görevleri olduğunu dile getirdi.

Meslek liselerinin ülke ekonomisinin temel yapı taşları olduğunu vurgulayan Bakan Dürüst, bu okulların güçlenmesi ve kaliteli eğitimin devamı için çalışmaların süreceğini söyledi.

1445868916.jpg