Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, dün hayatını kaybeden Tuğgeneral Nihat İlhan’ın cenazesine katılmak üzere Elazığ’a gidiyor.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Dürüst, Kıbrıs Türk tarihine “banyo katliamı” olarak geçen, 3 evladı ve eşini 24 Aralık 1963’te Lefkoşa’daki Kumsal baskını sırasında kaybeden Tuğgeneral Nihat İlhan’ın vefatı üzerine, yarın doğum yeri olan Elazığ’da gerçekleştirilecek cenaze törenine katılacak.

Dürüst, akşam saatlerinde Ada’dan ayrılacak.

* * *

DÜRÜST, ÖZGÜRGÜN’ÜN TAZİYE MEKTUBUNU DA GÖTÜRECEK

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatıyla, dün hayatını kaybeden Tuğgeneral Nihat İlhan’ın cenazesine hükümeti temsilen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst katılacak.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Dürüst, hükümeti temsilen, Kıbrıs Türk tarihine Kanlı Noel olarak geçen “banyo katliamı”nda 3 çocuğunu ve eşini 24 Aralık 1963’de kaybeden, hafızalara “Binbaşı Nihat” olarak kazınan Tuğgeneral Nihat İlhan’ın Elazığ’da yarın düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere bu akşam KKTC’den ayrılıyor.

Bakan Dürüst Tuğgeneral Nihat İlhan’ın ailesine Başbakan Hüseyin Özgürgün’nün taziye mektubunu da iletecek.