Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, görüşmede konuşan Tahir Gökçebel, eğitim içerisinde yer alan sorunları çözmek için diyalog içerisinde olmak gerektiğini kaydederek, eğitimde daha verimli olunması ve nasıl çalışmalar yapılması gerektiği ile ilgili görüşlerini belirtmek, tespit ettikleri sıkıntıları aktarmak ve çözüm yollarını birlikte aramak niyetinde olduklarını, bu nedenle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sendika olarak ana temalarının muhalefet olduğunu belirten Gökçebel, amaçlarının körü körüne muhalefet olmadığını, işbirliğine hazır olduklarını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise, KTOEÖS’ün bu ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını, bakanlığa bağlı öğretmen ve çalışanların örgütlü olduğu sendikaların istişare etmelerinin en doğal hakları olduğunu, kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu belirtti.

Diyalogun en büyük sorunları dahil çözebilecek en önemli yöntem olduğunu vurgulayan Bakan Dürüst, bakanlık olarak istişareye hazır olduklarını, ortak hedefin çalışan öğretmenlerin daha huzurlu olmalarını sağlamak ve kaliteli eğitim vermek olduğunu ifade etti.