Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye’nin Antalya İlinde düzenlenen “Özel Atletizm Oyunları”nda KKTC’yi temsil eden Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi ile Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi öğrencilerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Antalya’da düzenlenen bu organizasyonda Türkiye’deki okullarla birlikte yarışarak, KKTC’yi başarıyla temsil eden öğrencilerle gurur duyduğunu belirtti.

Özel eğitim okullarını önemsediklerini vurgulayan Dürüst, bu okullardaki çocukların ileriki yaşlarında kendilerine yetebilecek şekilde yetiştirildiklerini, bu yüzden yardımda bulunan özel kuruluşların bu okullarla daha fazla ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

Teknolojik donanım gibi birçok konuda bakanlık olarak her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını ifade eden Dürüst, bu başarıyı gösteren öğrenciler ile onlara emek veren tüm öğretmenleri kutladı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, derece alan öğrenci ve öğretmenlere hediye takdiminde de bulundu.

Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Soner Öyken de konuşmasında, Antalya’da düzenlenen Özel Atletizm Oyunları’nda öğrencilerin üstün başarı gösterdiğini ve 2’si altın olmak üzere 7 madalyanın sahibi olduğunu kaydetti.