UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst,31 Ekim’de gerçekleşecek Kurultay’a ilişkin görüşlerini dile getirdi.

BRT’de Sabah Rotası’na konuk olan Milli Eğitim Bakanı, Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst, 31 Ekim’de gerçekleşecek Kurultay’a ilişkin de görüşlerini dile getirdi.

Ulusal Birlik Partisi’nin kurultaylarla çok başının ağrıdığını ve ağır bedeller ödediğini belirten Dürüst, “31 Ekim’de gerçekleşecek kurultay için 40- 45 gün kaldı. Kurultaya tek aday olarak Hüseyin Özgürgün ile gidilmeliydi” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile kurulan koalisyon hükümetinin mimarının Özgürgün olduğuna da değinen Dürüst, Ulusal Birlik Partisi’nde üyelik sistemi ile yeni açılım geldiğini ve bu cesareti de yine ortaya koyanın Hüseyin Özgürgün olduğunu söyledi.

Dürüst, partiye üye olmak isteyen herkese Ulusal Birlik Partisinin kapısının açık olduğunu ancak bunun tam tersi yapılıyormuş gibi yansıtılmaya çalışılmasını da maksatlı atılan adımlar olarak yorumladı.

Dürüst konuşmasında Ulusal Birlik Partisinin başkan adaylarına da seslendi.

Kemal Dürüst,“5 veya 6 adayın hepsi bizim için kıymetlidir. Adaylar, partiyi zan altında bırakacak bilhassa iktidarda olan partiyi zarara sokacak söylemlerde bulunmasın lütfen. Ancak hata varsa da bunlar kapalı kapılar arkasında konuşulsun partiye zarar verilmesin” dedi.