Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, eğitim alanındaki paydaşlarıyla işbirliği içinde çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Dürüst, bugün Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nı (KTOEÖS) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dürüst, KTOEÖS’ün eğitim sistemine yıllar içinde büyük katkıları olduğunu anlattı.

Sendikanın zaman zaman Eğitim Bakanlığı’nı eleştirmesinin, ilişkilerinin kötü olduğu anlamına gelmediğini anlatan Dürüst, “Biz güzel işbirlikleriyle eğitim sistemini ileriye taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Uzlaşma kültürünün önemine değinen Dürüst, eğitimdeki paydaşlara yapılacak ziyaretleri işlerinin önemli bir parçası olarak gördüklerini anlattı.

1457008599.jpg

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel olumlu ilişkilerin sürmesinden yana olduklarını, diyalogdan kaçmadıklarını söyledi. KTOEÖS’ün kamuoyuna yanlış yansıtıldığını savunan Gökçebel, sistemin uygulayıcısı olan öğretmenlerin sorunların çözülmesi için katkı yapmaya her zaman hazır olduğunu anlattı.

Eğitim sisteminde bir çok sorunun olduğunu ifade eden Gökçebel, öğretmenlerin büyük özveriyle çalıştığını ancak yine de basına öğretmenleri kamuoyu gözünde itibarsızlaştırmaya yönelik yanlış demeçler verildiğini belirtti.

Eğitimin bilimden uzaklaştırılarak, muhafazakarlaştırıldığını söyleyen Gökçebel, eğitimde fırsat eşitliğinin KTOEÖS’ün olmazsa olmazları arasında bulunduğunu söyledi.

Bugünkü ziyareti anlamlı bulduğunu anlatan Gökçebel, sorunların çözüleceğine inanç belirtti.