Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, sendikaların demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu vurguladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dürüst, geçtiğimiz günlerde 4’ncüsü gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Genel Kurulu’nda görevi devralan Başkan Kağan Mındıkoğlu ile Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Bakan Dürüst, kabulünde yaptığı konuşmada, Memur-Sen’in yeni yönetimini “Kıbrıs Türk demokrasisi adına göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı sizleri kutlar, görevlerinizde başarılar dilerim” diyerek kutladı.

Sendikaların, Kıbrıs Türk demokratik yaşamı içerisinde çok önemli bir göreve ve misyona sahip; demokrasinin de vazgeçilmez unsurları olduğunu vurgulayan Bakan Dürüst, “Memur-Sen bu bağlamda, her geçen gün üye sayısını arttıran ve üyelerinin haklarını, demokratik kurallar çerçevesinde korumaya çalışan, ılımlı ve her zaman için iletişime açık bir sivil toplum örgütümüz olmuştur” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlık olarak iletişime ve diyaloğa her zaman için açık olduklarını, iyi niyetli eleştirilere ve doğruyu bulmak adına yapılacak önerilere de her zaman için önem verdiklerini belirterek, “Memur-Sen yeni Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile her zaman diyaloğa ve görüşmeye açık olduğumuzu, üyesi olan çalışanların haklarını da en az sendika kadar koruyan bir tutum içerisinde olduğumuzun altını çizmek isterim” diye konuştu.

MINDIKOĞLU

Memur-Sen Başkanı Kağan Mındıkoğlu da, sendikanın genel kurulunun, siyasi nedenlerden dolayı yaklaşık iki buçuk yıl aradan sonra yapılabildiğini belirterek bilgi verdi.

Mındıkoğlu, yeni yönetimin KKTC’nin devamından yana olduğunu belirterek, her zaman için, sorunların çözümünde diyalog ve iletişimin yanında tavır göstereceklerini söyledi.