Bakan Kemal Dürüst, Lefke Gemikonağı limanının yeniden hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Dürüst, Lefke Gemikonağı limanının yeniden hata geçirilmesi ile birlikte, hem narenciye üreticilerinin ürünlerini deniz yolu ile taşımasının kolaylaştırılarak, trafiğin rahatlatılabileceğini hem de Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencilerinin deniz yolu ile de Anavatan Türkiye’ye gidebilmesinin yolunu açarak, LAÜ’nün ve dolaylı olarak da bölgenin gelişmesine katkı sağlayabileceklerinin altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Gaziveren, Doğancı ve Taşpınar Köylerini ziyaret ederek, köylülerle sohbet etti, bölgenin bayındırlık ve ulaştırma alanlarındaki ihtiyaçları hakkında bilgiler alarak, hükümetin icraatları hakkında köylülere bilgiler verdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst köy ziyaretlerinde, Bakanlığın icraatları ve projeleri hakkında da bilgiler vererek, köylülerin sorularını yanıtladı.

Bakan Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Güzelyurt – Lefke arasındaki çift şerit yol projesi hakkında bilgiler verdi. Bakan Dürüst, bir süreden beridir bazı sıkıntılardan dolayı durma noktasında olan Güzelyurt – Lefke çift şerit yolun, en kısa zaman içerisinde var olan sıkıntıların giderilmesi ile yeniden başlayarak, hayata geçirileceğini belirtti.

“Vatandaşlarının mağduriyetlerini çözmek, hükümetlerin en temel görevidir. Yol yapımı için, istimlak edilen yerlerin bedelleri en kısa zaman içerisinde mal sahiplerine verilecek ve bu sorun ortadan kaldırılarak, bölgeye canlılık getirecek ve aynı zamanda trafik kazalarını da en aza indireceğini düşündüğümüz proje hayata geçirilecektir” diyen Bakan Dürüst, bu projenin tamamlanmasının ardından, adanın doğusu ve batısı çift şerit yollarla bir birine bağlanacağını belirtti.

“LAÜ öğrencileri deniz yoluyla evlerine gidebilecek”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Lefke Gemikonağı limanının yeniden hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığını da belirtti.

Bakan Dürüst, Lefke Gemikonağı limanının yeniden hata geçirilmesi ile birlikte, hem narenciye üreticilerinin ürünlerini deniz yolu ile taşımasının kolaylaştırılarak, trafiğin rahatlatılabileceğini hem de Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencilerinin deniz yolu ile de Anavatan Türkiye’ye gidebilmesinin yolunu açarak, LAÜ’nün ve dolaylı olarak da bölgenin gelişmesine katkı sağlayabileceklerinin altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma alanlarında reformlar yapma kararlılığında olduklarını, tüm çalışmalarının ve projelerinin insanların yaşamlarını daha da kaliteli hale getirip, çağa uygun yasalarla birlikte, yaşamda kolaylık sağlayacak uygulamaların hayata geçirilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

“Seyrüsefer ödemeleri tarih olacak…”

İlk adım olarak da seyrüsefer yasasının değiştirilmesi çalışmalarını örnek gösteren Bakan Dürüst, yapılacak olan yasa değişikliği ile her yıl yaşanan seyrüsefer ödemelerinin artık tarih olacağını belirterek, “hiç merak etmeyin, tüm çalışmalarımız halkımızın mağduriyetini gidererek, tüm araç sahiplerine kolaylık sağlamaktır. Bu noktada spekülasyonlara mahal vermeden, yapılacak olan çalışmaların sonucunu bekleyiniz. Göreceksiniz ki, mağduriyet değil, bilakis yapılacak olan değişiklik tüm araç sahiplerine büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.

“Hız kameralarından gelen gelir verimli kullanılacak”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bir diğer üzerinde çalıştıkları ve çok da önemli olduğuna inandıkları konunun, kameralardan elde edilen gelirin, hangi alanlarda kullanılması gerektiğini belirlemek olduğunu söyledi.

“Milletvekili olduğum dönemlerden beridir, hep merak ettiğim bir konu olmuştur; hız kameralarından elde edilen gelirler nerelerde ve nasıl kullanılıyor?” diyen Bakan Dürüst, Hız tespit kameralarından elde edilen gelirlerin Trafik Ulaştırma Komisyonuna aktarıldığını, bu aktarılan gelirin bir kısmının Maliye Bakanlığı’nın kasasına gittiğini büyük bir kısmının da yol yapımlarında ve tadilatlarında kullanılmak üzere, Trafik ve Ulaştırma Komisyonuna aktarıldığını belirtti.
“Yolların güvenliği için etkin bir biçimde kullanacağız”

Bakan Dürüst, Komisyona aktarılan hız tespit kameralarından elde edilen gelirin bu güne kadar sağlıklı ve verimli kullanılmadığını dile getirerek, “ bundan böyle, elde edilecek gelirleri, yol çizim çalışmaları, kaldırım projeleri, refüjlerin temizliği kısacası, yolların güvenliği için etkin bir biçimde kullanacağız. Bunu da KKTC’deki her araç sürücüsü çok net bir şekilde çok yakın bir zaman içerisinde fark edecek” dedi.

KKTC’nin her bölgesinde böylesi ziyaretler gerçekleştirerek, Bakanlık olarak gerçekleştirilecek olan projeler hakkında bilgiler vermeye, halkın bu projeler ile ilgili olarak görüşlerini dinlemeye devam edeceklerini belirten Dürüst, daha güçlü bir KKTC’nin yaratılmasının, ülkesini seven, devletine güvenen insanların varlığı ile olabileceğini, bunun da yolunun ancak, halkına daha yaşanabilir bir ülke, daha kaliteli bir yaşam sunabilmekten geçtiğinin altını çizdi.