Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, “Eksikliklerimizi kabul etmeli, ülkedeki sorunların çözülmesi için el ele vermeliyiz” dedi.

Dürüst, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı İnşaat Encümeni Dairesi’nin düzenlediği “İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalığı” seminerine katıldı.

Seminer, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla “İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalığı” adıyla düzenlendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dürüst seminerde yaptığı konuşmada, ilgili tüm kesimler ile devlet ve hükümet yetkililerinin; ülkedeki eksiklikleri kabul ederek, sorunların çözüme kavuşturulması için el ele vermesi gerektiğini söyledi.

Alanında uzman ve yetişmiş bir kitlenin bu konuda fikirlerinin son derece önemli olduğunu, ancak ilgili tüm kesimler, devlet ve hükümet yetkililerinin eksik olan yönlerini kabul ederek iş sağlığı ve güvenliği konusunda birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Dürüst, son zamanlardaki ölümlü iş kazalarının inşaatlarda yaşandığına dikkat çekti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, dünyada var olan yasaların uygulanmasının esas olduğunu, görüş ve önerilerini ortaya koyan sivil toplum örgütlerinin bilinçli olduğu bir ortamda birlikte daha doğru kararların verilmesi için hareket edileceğini söyledi.

Seminerde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, tüm sektörlerde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için eğitimin önemli olduğunu söyledi.

Saner, iş kazalarının en sık inşaat sektöründe yaşandığını ifade ederek, sektörde yapı denetimi ile ilgili farkındalığın olmadığının altını çizdi.

Seminerde ayrıca, İnşaat Encümeni Başkanı İlker Tabiat, KT İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, KT İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Türker Aktaç, İSG Birlik Başkanı Uğur Ergün konuşma gerçekleştirdiler.

Alanında uzman kişilerin söz aldığı seminerde, “Yasal Mevzuat, İnşaat Tasarımından Uygulamasına Güvenlik Planlaması, Yüksekte Çalışma ve Güvenlik Önlemleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları, İnşaat Şantiyelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıkları ele alındı.