Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda görev alan öğretmenlerin, okuldaki sorunlar nedeniyle sürekli oradan ayrıldığını iddia eden Hamzaoğlu, bunun öğrencileri olumsuz etkilediğini anlattı; sıkıntıların daha fazla geciktirilmeden giderilmesini istedi.

Erenköy Lisesi’nde de bu yıl protestolar nedeniyle eğitimde eksiklikler yaşandığını anlatan Hamzaoğluları, her iki okulda da eğitimin daha ileriye götürülmesi adına adımlar atılmasını talep etti.

ERHÜRMAN

CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, “Meclis Çalışmalarında Teamüller ve Temayüller”konulu konuşmasında Mecliste iç tüzük ihlalleri yaşandığı ve bunun teamül gereği  olduğunun söylendiğini belirterek, bu durumu eleştirdi.

Erhürman, tüzük ihlalinin teamül olamayacağını vurguladı.

Temayülün eğilim, teamülün ise belli zamandan beri devam eden davranış anlamına geldiği bilgisini veren Erhürman, uzun zaman devam eden bir davranışın teamül olabilmesi için gerek anayasa gerekse toplum tarafından yasal kabul edilmesi gerektiğini kaydetti.

Genel konular başlıklı güncel konuşma adı altında her konuda konuşulmasının aslında iç tüzüğe aykırı olduğu ancak teamül olduğu gerekçesiyle yıllardır sürmesini örnek gösteren Erhürman, İç tüzüğün açık şekilde “somut konu” dediğine işaret etti. Milletvekillerini bu konuya dikkat etmeye çağırdı.

Erhürman, hukuka aykırı teamül olamayacağını, ancak yasada boşluk varsa onun teamül şeklinde yıllarca doldurulabileceğini aksi durumda yazılı hukuk maddelerine aykırı teamül yaratılamayacağını, hele de yasa yapan yer olarak Meclis’e yakışmadığını ifade etti.

DÜRÜST

UBP Milletvekili Kemal Dürüst, “hükümetin genel gidişatı” ile ilgili güncel konuşmasında, muhalefette iken başka, iktidarda başka anlayışının değişmesi gerektiğini, bunun bir konsensüs ile sağlanabileceğini söyledi.

Dürüst, Mecliste geçen hafta yaşanan olayı,  istenmeyen bir olay olarak değerlendirerek, meclis çalışmalarında hükümetin 26 sayısını bulmakla yükümlü olduğunu, bunun geçmişten gelen bir anlayış olduğunu kaydetti.

Siyasetin genel yapısı konusuna da değinen Dürüst, sorunların çözümü için iktidar ile muhalefetin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Dürüst, halkın siyasetçiye ve siyasete bakış açısının erozyona uğradığını ifade ederek, halka sistemsel olarak katkı koyacak bir çalışmanın mecliste yapılmasının mümkün olduğunu vurguladı.

Ülkede eğitimdeki sorunlara da değinerek, sağlıkta, turizmde ve tarımda yaşanan sıkıntıları anlatan Dürüst, “Artık konuşmanın ötesinde bazı somut adımların atılması gerekir. Belli alanlarda bir kriz masası mı oluşturulur yoksa başka çalışmalar mı yapılır bilmem ama farklı çözüm metotlarının artık uygulanması gerekir” dedi.

Döviz artışı nedeniyle toplumun çeşitli kesimlerinde sıkıntılar yaşandığına işaret eden Dürüst,  bu durum karşısında alınması gereken önlemlere de değindi.

SUCUOĞLU

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, “Ülkemizdeki Son Siyasi Gelişmeler” konusunda konuştu.

Dövizdeki artış nedeniyle yaşanan sıkıntılara karşı hükümetin önlem alacağını açıkladığını anımsatan Sucuoğlu, üzerinden bir hafta geçmesine rağmen bu konuda henüz bir bilgi verilmediğini belirterek eleştirdi.

Hükümeti, lokomotif sektörler olarak ifade edilen eğitim ve turizme gereken duyarlılığı göstermemekle suçlayan  Sucuoğlu, “Almanya’dan ülkeye turizm acente sahipleri geliyor ve toplantı yapıyor ancak bu toplantıya hiçbir yetkili katılmıyor. Buraya turist gelmesini caydırmak için ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Kıb-Tek’te yaşananlara da değinen Sucuoğlu, Kıb-Tek’e yapılan münhallerden Bakanlar Kurulu ve başbakanın haberi olmamasını eleştirdi. Hükümetin büyük ortağının Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı’nı görevden almak istediğini ancak parti anlaşmazlığına takıldığını ileri sürdü.

Yakında elektrik fiyatlarında zam yapılacağı görüşünü de savunan Sucuoğlu, hükümetin geçmişte çok düşük indirim yaptığını ancak indirimin daha önce yapılan zamları karşılamadığı savundu.

OĞUZ

UBP Milletvekili Dursun Oğuz,  “Tarım” konulu güncel konuşmasında, tarım sektöründe yaşanan sıkıntılara işaret ederek bakanlığı duyarsızlıkla suçladı. Üreticinin ilgi ve sorunlarına çare beklediğini söyledi.

“Tarım kilitlenmiştir” diyen Oğuz, üretici adına, sorularına cevap verecek bir makam var mı diye sordu.

Oğuz, arpa alımlarının başladığını ancak arpa fiyatının henüz belirlenmediğini belirterek, Toprak Ürünleri Kurumu’nun neden hala arpa fiyatını belirlemediğini sordu.

Oğuz, narenciyedeki sorunlara da değinerek, ürünün dalında kalma riski olduğunu belirtti ve bunun yaratabileceği zararları anlattı. 

SERDAROĞLU

UBP Milletvekili Ergün Serdaroğlu “Turizm” konulu güncel konuşmasında, turizm sezonunun açıldığı bugünlerde turistik alanlardaki sorunlara işaret etti.

Girne Antik limandaki mendirekte kışın oluşan tahribatın halen giderilmediğini belirterek eleştiren Serdaroğlu, Girne bölgesindeki diğer bazı sıkıntıları da örnek göstererek düzelmesi için adımlar atılmasını istedi.