Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, trafikte daha bilinçli hareket edilmesinin sağlanması için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını, eğitimin cezadan öncelikli olduğunu belirtti.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Avcı ve dernek yetkililerini kabulünde konuşan  Dürüst, derneğin bir çok başarıya imza attığını söyleyerek tebrik etti.

Trafik ve uyuşturucu konularında çocuklara duyarlılık kazandırmanın önemli olduğunu vurgulayarak, bu konularda dernekle işbirliği içinde her türlü çabayı ortaya koymaya hazır olduğunu belirten Dürüst, gerekirse özel bütçe talep edeceğini söyledi.

Trafiğin bir kültür ve yaşam biçimi olduğuna işaret eden Dürüst, cezanın da önemli olduğunu ancak eğitimin cezadan öncelikli olduğunu ekledi.

Avcı da, Dürüst’ü yeniden Milli Eğitim Bakanı olarak görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dürüst’ün daha önceki bakanlık döneminde başta Trafik Eğitim Parkı olmak üzere bir çok projeyi birlikte hayata geçirdiklerini anlatan Avcı, Dürüst’ün uyuşturucu ve trafik konusundaki açıklamalarından mutluluk duyduğunu söyledi.

Trafiğin ülkenin kanayan yarası olduğunu belirten Avcı, bu noktada eğitimin önemine değindi.

2011 yılında Kemal Dürüst’ün katkılarıyla hizmete giren Trafik Eğitim Parkı’nda bugüne kadar 36 binden fazla ders verildiğini anlatan Avcı, parkın geliştirilmesi ve projelerinin genişletilmesi için yardım istedi.

1438001479.jpg