Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Baklanlık Müsteşarı ve müdürleri ile birlikte Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’ni ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Yılmaz Bora ziyarette, eğitimin bir ulusun, halkın geleceğini şekillendireceğini belirterek, kendi kuşaklarının şanlı tarihten aldıkları heyecanla bu günlere geldiklerini, gençlere tarihi ve  verilen onurlu mücadeleyi  anlatmak gerektiğini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adanın kuzeyini işgal ettiği algısının dış güçler tarafından empoze edilmeye çalışıldığının altını çizen Bora, üniversitelerde Kıbrıs sorununun anlatılması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, derneği ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirterek TMT’nin tarihsel süreçte vazgeçilmeyecek bilgi birikimine sahip olduğunu vurguladı.

1453896350.jpg

Dürüst şunları ifade etti:

“ Geçmişte sizlerin önderliğinde yapılan mücadele unutulamaz. Vizyonumuz, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile sonsuza kadar memleketimizin menfaatlerini gözeten, tarihsel süreçte yaşananları gizlemeksizin, Atatürk ilkeleri ve ezan sesinden vazgeçmeyecek olan nesiller yetiştirmektir.

Kıbrıs Türk halkı öz değerlerine sahip çıkarak bu noktaya geldi. Mücadelemize uygun,huzur ve güven içinde olacağımız bir çözüm olmasından yanayız”.

Bugün 125 farklı ülkeden farklı öğrencinin KKTC’de eğitim gördüğünü belirten Dürüst, sadece olumsuzlukları ön planda tutmamak gerektiğinin altını çizdi.

Dürüst, “ Kıbrıs Türk halkı sizlerin verdiği bu mücadeleyi unutmayacaktır” dedi.