Özge Kizir

Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilen Kemal Dürüst “Halkın cebine, ocağına ve insanımızın yuvasına olumlu yansımalar yapabilecek bir hükümet olmasını diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yeni kabineyi takdim ettikten sonra basın mensuplarının karşısına geçen Ömer Kalyoncu CTP/BG-UBP koalisyon hükümetinin bakanlarını açıkladı. 

Eğitim Bakanlığına getirilen Kemal Dürüst konuk olduğu bir TV programında şunları söyledi: 

“Gerek yasalar, gerek icraat açısından başlanan işlerin tamamlanması gerekliliğini vurgulamamız gerekir. Tüm bunlar ivedilikle ele alınması gereken zorunlu bir husus olmuştur. Bana göre hangi arkadaşların bakan olup olmadığından çok, kalıcı ve reform nitelikli çalışmaların hayata geçirilmesi konuşulmalı. İki büyük ve köklü partinin bir araya gelerek uzlaşı kültürünün yansımalarını, halkın cebine, ocağına ve insanımızın yuvasına katkı koyacakları bir hükümet modeli ortaya koymalarını diliyorum.” 

“UBP’nin misyonu ve vizyonu bellidir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) uyumunu değerlendiren Dürüst, “Partiler koalisyon yaptıkları zaman tam anlamıyla birbirlerinin ilkelerini benimseyecektir diye bir algı oluşturulmamalıdır. UBP’nin misyonu ve vizyonu bellidir. Ayrıca CTP’nin de ilkeleri ve misyonu da bellidir ama esas olan memleket, halkımız ve ülkemiz için asgari ve acil noktalarda bir araya gelinerek, ülke sorunlarına çözümün nasıl yaratılabileceğinin örneğini vermelidir diye düşünüyorum ve vereceğine de inancımın tam olduğunu belirtmek istiyorum” ifadesini kullandı. 

“Yeter ki doğrular yapılsın ve doğrular inşallah yapılacaktır”

Oluşan gelişmelerde zıt görüşlerin de olduğunu ifade eden Dürüst, halkın ve parti tabanlarının uygunluk göstereceğine dikkat çekti. Dürüst, “Demokrasilerde zaman zaman alınan her karara bazen aile içerisinde bile 4 kişilik aileden bir kişi hayır diyebilir ama onun sonrasında doğru olan yapıldığı zaman bütün halkın ve parti tabanlarının da o yönde uygunluk göreceğini düşünüyorum. Yeter ki doğrular yapılsın ve doğrular inşallah yapılacaktır” dedi.