Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Dürüst, artan öğrenci sayısı ile yeni üniversitelere ihtiyaç olduğunu belirterek yeni üniversite için ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Kemal Dürüst Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci başkanlığındaki heyeti kabul etti.

BİRİNCİ

Kabulde konuşan Ertan Birinci, üniversitenin yasal kuruluşunu gerçekleştirdiklerini belirterek, devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretlerde bulunarak, yeni atılımlarını, üniversite ile ilgili bilgileri ve Birinci Grubu’nun yol haritasını aktarmak istediklerini ifade etti.

YÖDAK’a öğrenime başlama izni müracaatı aşamasında olduklarını kaydeden Birinci, “Onu da gerçekleştirdikten sonra çok güzel bir kampüsü hizmete koyarak, kaliteli eğitimle iyi öğrenciler yetiştirmek için harekete geçmiş olacağız” dedi.

Birinci Medya Kıbrıs Genç Tv ve Fırst Fm olarak 20 yıldır üniversiteleri gözbebekleri olarak gördüklerini belirten Birinci, her türlü desteği ve iş birliğini de yaptıklarını kaydetti.

Birinci, “Şimdi hedefimiz Kıbrıs’ın ilk tematik üniversitesini başlatmak ve butik bir üniversite olarak özellikle kendi dalımız olan medyada iletişim fakültesi, turizm fakültesi gibi fakültelerle sadece beğenilen değil aranılan da bir üniversite konumuna gelmektir. Bu hedefle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de, dünyanın birçok ülkesinden KKTC’deki üniversitelerde eğitim almak üzere ülkeye gelen öğrenci sayısının arttığına dikkat çekerek, “Bu da Eğitim adası olma yönündeki ilerleyişimizin en büyük kanıtıdır diye düşünüyorum. Son dönemde artan öğrenci sayısıyla birlikte bir miktar daha üniversiteye ihtiyaç olduğu ve üniversitelerin açılmasıyla KKTC’nin imaj kazanacağı bir gerçektir” şeklinde konuştu.

Bir süre önce ön açma izni aldığını bildiği Kozmopolitan Üniversitesi heyetinin inşaatlarını başlatabilmek için de çok ciddi çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Dürüst, “Ben inanıyorum ki en kısa sürede bu üniversite gerçek anlamda yaşam bulacak ve inşallah yeni ülkelerden öğrencilerin gelmesi ülkemizin yalnızca eğitimsel açıdan değil, ekonomik, sosyal, kültürel açıdan daha da bir kazanım içerisine girmesi gerçekleşecektir” diye konuştu.

“Sizlerin zaten Birinci ailesi olarak farklı alanlarda da toplumun güven duyduğu sevip saydığı, girmiş olduğu alanlarda da başarılı grafik ve imaj içerisinde olduğunuz da bilinmektedir” diyen Dürüst, “Bütün çalışmalarınızı akademik verilere dayandırmak suretiyle en iyi şekilde başaracağınıza eminim. Milli Eğitim Bakanlığı olarak elimizden gelen bir katkı var ise bütün ekibimle birlikte katkı koymaya hazır olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Dürüst sözlerini şöyle tamamladı:

“Üniversiteler bizim gözbebeğimizdir, siyaseten tanınmamışlık olsa bile ambargoları kırmayı başaran tek sektörümüzdür. Eğitim Turizmi olarak da değerlendirebileceğimiz bu sektöre bir anlamda hoş geldiniz diyorum.”