Dürüst bugün Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Yükseköğrenim Bakan Yardımcısı, Burs ve Akredistasyon Değerlendirme Kurulu Başkanı Jwan Jalal Mohammad Sherif ve beraberindeki heyeti klabul etti. Heyete Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da eşlik etti.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanlığı basın bürosundan verilen bilgiye göre, Dürüst, kabulde yaptığı konuşmada, DAÜ ve Kuzey Irak’ın yükseköğrenim alanında ortaya koydukları çalışmalar sonucu işbirliği sağlanmasının önemli bir başarı olduğunu söyledi. Dürüst, heyetin incelemeler yapmak için KKTC’de bulunmasının kaliteyi aradıklarının en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

Dürüst, KKTC’ye öğrenim için öğrenci yollayan birçok ülke yetkilisinin de böyle çalışmalarda bulunması gerektiğini kaydetti.

Üniversitelerin ciddi anlamda açılım yaşadığını kaydeden ve bu durumun Kuzey Kıbrıs için gurur verici olduğunu söyleyen Dürüst, üniversitelerin artık dünyaya açılan pencereler haline geldiğini ve diğer ülkelerle dostluklarla kültürel açıdan birlikteliğin artması gerektiğini belirtti.

OSAM

Necdet Osam da, DAÜ ve Kuzey Irak arasında uzun süredir çalışmalar yapıldığını söyledi. DAÜ’nün Kuzey Irak’ta akredite olan tek üniversite olduğunu kaydeden Osam, Kuzey Irak’tan gelen 300 kadar öğrencinin DAÜ’de eğitim gördüğünü ve bu heyetin DAÜ’de eğitim alanında incelemeler yapmak için geldiğini söyledi.

SHERIF

Jwan Jalal Mohammad Sherif, dünya sıralamasında yer alan DAÜ’nün kaliteli eğitim vermesinin kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirtti. DAÜ’nün eğitim programlarını incelediklerini kaydeden Sherif, burada eğitim gören öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde verimli olmalarının ülkeleri adına önemli olduğunu kaydetti.