Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt’ta faaliyet gösteren ALNAR Narcılık LTD’i ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Dürüst, bölgedeki nar üretimi, yapılan çalışmalar ve sektördeki sorunlarla ilgili bilgi aldı.

Dürüst ziyarette, ALNAR Narcılık LTD Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kandulu, Genel Müdür İbrahim Kahramanoğlu, Kıbrıs Nar Üreticileri Birliği Başkanı Erdinç Bilgin ile görüştü.

ALNAR Narcılık LTD. Genel Müdürü İbrahim Kahramanoğlu da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, Güzelyurt bölgesine 1 milyon TL üzerinde bir yatırım yapıp sertifikalı ürünlerle Avrupa’ya ihracat yaptıklarını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Dürüst de Güzelyurt’un verimli toprakları ve suyu ile ciddi bir üretim bölgesi olduğuna dikkati çekerek, bölgede narcılığın da gelişmesiyle Güzelyurt’taki üretimin önemli bir ivme kazandığını söyledi.

Dürüst, Avrupa standartlarında kaliteli mal üreten nar üreticilerinin Güzelyurt’un dünyaya açılan bir penceresi olduğunu kaydederek, üretilenlerin satılabileceğini kanıtlayan bu çalışmaların diğer üretim sektörlerine de örnek olmasını diledi.

Dikilen binlerce nar fidanının, Güzelyurt insanının bölgeye sahip çıktığının göstergesi olduğunu ifade eden Bakan Dürüst, “Verilecek bir Güzelyurt ve Lefke yoktur, üreten ve gelişen bir Güzelyurt ve Lefke vardır” ifadelerini kullandı.

Dürüst, halka nar ve nar suyu tüketmeleri konusunda çağrı yaparak, önümüzdeki günlerde nar suyunun okullarda da kullanılabilmesi adına çalışma başlatacaklarını belirtti.