Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Sivil Savunma Teşkilatı’nın yeni  Başkanı Erdoğan Çelebi ile eski Başkan Fatih Yarımbaş’ı kabul etti.

Yarımbaş görüşmede yaptığı konuşmada, 2 yıllık görevinin sona erdiğini belirterek, 2 yıl onur ve gururla sürdürdüğü görevini tamamladığını ve bugün de veda etmeye geldiğini söyledi.

Başkanlığı döneminde Dürüst ile özellikle eğitim alanında yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini, işbirliği ve destek gördüğünü, güzel projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Yarımbaş, yeni dönemde görev yapacak Çelebi'nin de çok yönlü bir kişi olduğunu ve aynı çalışma ile hizmetlerin devam edeceğini kaydetti.

Bakan Kemal Dürüst de, Sivil Savunmanın ülkenin en önemli kurumlardan biri olduğuna vurgu yaparak, başta Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklarla işbirliği yürüttüğüne işaret etti.

Dürüst, Eğitim Bakanlığı döneminde Yarımbaş ile güze işbirlikleri yaptıklarını, özellikle uyuşturucu ile mücadele alanında önemli katkılar aldıklarını ifade ederek, yeni Başkanın da aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına inanç belirtti.

Yarımbaş'ın görev süresince sivil savunma başkanlığının kurumsallaşması yönünde de adımlar attığını ve görevini kuruma yaraşır şekilde yerine getirdiğini belirten Dürüst, yeni Başkana da görevinde başarılar diledi.