Milli Eğitim Bakanlığı’ndan istifasının ardından açıklama yapan Kemal Dürüst, yeni hükümet kurulana kadar görevinin başında olduğunu kaydetti.

Görev süresi boyunca Milli Eğitim Yasası dışında adım atmadığını belirten Dürüst, “Bundan sonraki görevlerde de aynı ilkeler ışığında topluma hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

9 aya yakın süre Eğitim Bakanı olarak görev yaptığını ve 3’üncü kez bu makamda bulunduğunu anımsatan Dürüst, “Ülke gençliğinin daha kaliteli eğitim alabilmesi adına çalıştık” ifadesine yer verdi.

Başbakan Ömer Kalyoncu’ya Milli Eğitim Bakanlığı görevinden istifasını sunduktan sonra açıklama yapan Kemal Dürüst, Ulusal Birlik Partisi’nin değerlerine sahip çıktığını söyledi.

Dürüst, “Ulusal Birlik Partisi bu ülkede bazı değerler sahip çıkması noktasında kararlı bir duruşa sahiptir. UBP’nin bu kararlı duruşu da benim gurur vesilemdir” dedi.

Bakanlık bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada bakanlık dönemindeki icraatlarını değerlendiren Kemal Dürüst, madde kullanımı, trafik, çevre ve sağlıklı beslenme konularının müfredat dahiline alındığını anımsattı.

“Alo 104 Uyuşturucu ile Mücadele Hattı”nın 14 Nisan’da devreye gireceğini de hatırlatan Kemal Dürüst, KKTC’ye gelen misafir öğrencilere yönelik danışma hattının da devreye girdiğini belirtti.

Açıklamasında yükseköğretim alanındaki çalışmalara da işaret ederek Kemal Dürüst, “KKTC’den mezun olan TC vatandaşı öğrencilerin denkliğini sağladık” dedi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin 15 yaşına kadar okutulmasını zorunlu hale getirdiklerini de anımsatan Dürüst,  “Çok eleştirildiğim konulardan biri de buydu. Verdiğimiz kararın sonuna kadar da arkasındayız, doğru bir adım olduğuna yönelik inancımız da tamdır” dedi.

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin 800 öğrenciye çağdaş ve modern eğitim verdiğini de kaydeden Dürüst, “Burası dini bilgileri daha derinlemesine almayı tercih eden öğrencilerimizin eğitim gördüğü kaliteli bir okulumuzdur” ifadesine yer verdi.

Yeşilırmak’tan Karpaz’a kadar olan okulların sıra ve sandalyelerin yenilendiğini ve bunun ilk kez yapıldığını belirten Kemal Dürüst, bu çalışmanın milyon TL’lik bütçeyle TC Milli Eğitim Bakanlığı ile TC Büyükelçiliği’nin katkılarıyla hayata geçtiğini aktardı.

Dürüst, açıklamasında Bayraktar Ortaokulu binası yeniden inşa edilme sürecinin sürdüğünü de anımsatarak, öğrencilerin eğitimlerine Hala Sultan İlahiyat Koleji binasında devam ettiğini söyledi.

Dürüst, “Ekonomik Protokol imzalanmamasına rağmen, TC Büyükelçiliği tarafından bütçesi onaylanarak, Bayraktar Ortaokulu aynı yerdeki yeni binasıyla Eylül ayında eğitim başlayacak” dedi.

Bakan Dürüst açıklamasında, “9 aylık görev süresi içinde, benimle canla başla çalışan tüm Bakanlık personeline, her şeye rağmen öğretmen sendikalarına, Eğitim Vakfına ve yol arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadesine yer verdi.