Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, YÖDAK yasasını görüşmek amacıyla Hüseyin Gökçekuş başkanlığındaki YÖDAK heyetini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, YÖDAK heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, KKTC’de yüksek öğrenim açısından çok yol kat edildiğini ve bu nedenle sadece YÖDAK yasasının değil Bakanlığa bağlı olan Yüksek Öğrenim Dairesi’nin yasasının da gözden geçirilerek, zamana ve koşullara uygun hale getirilmesinin zorunlu hale geldiğini belirtti.

“YÖDAK’ın kurumsallaşmış, özerk ve özel yapısına kavuşturulması gerekiyor ki, muadili olan YÖK karşısındaki saygın duruşuna kavuşabilsin” diyen Dürüst, hazırlanacak olan YÖDAK yasasını en geç Ocak ayında Bakanlar Kurulu’na götürerek, meclise sevk etme hedefinde olduklarını, bu süre içerisinde YÖDAK’ın yasa çalışmaları devam ederken bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak için sürece dahil olmalarının gerekliliğinin altını çizdi.

İleriki günlerde YÖDAK’ı ziyaret edeceklerini de ifade eden Bakan Dürüst, Yasanın hazırlanmasında ortaya koydukları katkılardan dolayı da başkan ve üyelerine teşekkür etti.

YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş ise, Bakan Dürüst’ün YÖDAK yasasının hazırlanması için ortaya koydukları gayretlerden dolayı teşekkür ederek, YÖDAK’ın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yasanın ortaya çıkabilmesi için Bakanlık ile işbirliğinde çalışıyor olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

1449501962.jpg