Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK) kurumsal bir yapıya kavuşturulmasının ülke yüksek öğretimi için önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Dürüst, YÖDAK’tan bir heyeti kabul etti.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre kabulde YÖDAK adına konuşan kurul üyesi Prof. Dr. Olgun Üstüner, gündemde olan YÖDAK Yasası ile ilgili olarak kurul üyelerinin yaptığı çalışmayı, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’e takdim etmek amacı ile bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Olgun Üstüner, kurul üyelerinin yaptığı yasa çalışmasının, işin içerisinde olan kişiler olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırlayacağı yasaya ışık tutacağını ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün yapılacak yasada bu çalışmayı dikkate alarak hazırlanacağına olan inancını belirtti.

DÜRÜST: “REVİZE EDİLEMEZSE SEKTÖR OLUMSUZ ETKİLENECEK”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de yaptığı konuşmasında, yüksek öğrenimin KKTC’de çok kısa zamanda geliştiğini ve bu gelişme karşısında kurumların revize edilmemesi durumunda sektörün olumsuz etkileneceğinin bilincinde olduklarını belirtti.

Dürüst, hızlı bir şekilde gelişme gösteren yüksek öğrenim karşısında, YÖDAK Yasası’nın ivedilikle çağa ve gelişmelere cevap verecek şekilde çıkarılmasının hükümet programımın ilk 6 aylık icraatları arasında yer aldığını ifade etti.

Bakanlık olarak yüksek öğrenim konularının, çağdaş, kurumsal ve muadili olan TC Yüksek Öğrenim Kurumu  (YÖK) ile eşit bir seviyeye getirilmesinin en öncelikli hedefleri olduğunu söyleyen Dürüst, YÖDAK üyelerinin ortaya koydukları yasa çalışmasının kendileri için bir kılavuz olacağını ve en kısa zamanda çalışmanın incelenip en uygun ve en çağdaş yasanın hazırlanacağını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Yüksek Öğretim Dairesi’yle ilgili yasaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini de belirtti.

1447689215.jpg