Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye’den Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin ve Enstitü Lefkoşa Eğitim Sorumlusu Abdullah Aktaş’ı kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmedeki konuşmasında, Yunus Emre Enstitüsü’nün büyük bir hizmet anlayışıyla Türk kültürüne katkı sağlayan önemli bir yapı olduğuna dikkati çeken Bakan Dürüst, öncelikle ülkemizde Yunus Emre hissiyatının oluşmasının kendisini son derece mutlu ettiğini belirtti.

Kuruluşun KKTC’de yapacağı çalışmalara bir anlamda Anavatan Türkiye ile olan bağlarımızın daha da güçlenmesi olarak baktığını ifade eden Bakan Dürüst, kültürel özelliklerimizden ve tarihsel geçmişimizden vazgeçmeyecek bir toplum olarak gelişime açık olduğumuzu ancak kültürel mirasımıza sahip çıkmamızın önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Dürüst, Bakanlık olarak eğitim anlamında yapılacak tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduğunu, ziyaretten memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

Hüseyin Şahin, Yunus Emre Enstitüsü’nün, Yunus Emre Vakfı’na bağlı bir kuruluş olduğunu belirterek Bakan Dürüst’e KKTC’de ve diğer ülkelerde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Şahin, bu vakfın yurt dışında kurduğu merkezlerde yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin tanıtımı amacıyla kültür ve sanat faaliyetleri yürütmekte olduğunu, ayrıca bilimsel çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsü’nün yurt dışında 40’dan fazla kültür merkezinin bulunduğunu belirten Şahin, kültür merkezleri aracılığıyla kültür ve sanatı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenlediklerini, yakın zamanda Lefkoşa’da hizmet vermeye başladıklarını, bu çerçevede diğer ülkelerde KKTC’nin de tanıtımı için çalışmalar yapabileceklerini kaydetti.