Eniz Orakcıoğlu

KTÖS Genel Sekreteri Şenel Elcil, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa'nın bir öğretmen ve eşi tarafından tehtit edildiklerini ileri sürdü. Elcil Yeni Bakış'a yaptığı açıklamada, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'ün de bilgisine gelen ve "Hemen soruşturma başlatılsın" talimatını vermesine karşın Eğitim Bakanı Dürüst ve Müsteşar Paşa’nın sözkonusu öğretmene yönelik soruşturma başlatılmamasını acizlik olarak nitelendirdi.

“Soruşturma yazıları hasıraltı edildi”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, geçtiğimiz günlerde Bakanlık müsteşarı Bumin Paşa  ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatarak, “Bu görüşmede konularımızdan biri de uzun bir süredir bir okulda görev yeri değiştirilmesi gereken ama bugün hala değiştirilmeyen bir öğretmendi. Bu süre zarfında kişiyle ilgili soruşturma başlatılması gerekirken bu yapılmıyor ve  soruşturma yazıları da hep hasıraltı ediliyor. Buna bağlı olarak biz bu olayın üzerine ısrarla giderken, bakanlık bu olay üzerine gitmiyor ve konuyla ilgili soruşturma açmıyor” şeklinde konuştu.

“Bakanlığa şantaj yapılıyor”

Elcil, sözlerini şöyle sürdürdü, “Eğitim Bakanlığı  Müsteşarı ile olaya yönelik  yaptığımız görüşmede, ilgili öğretmen ve eşinin bakanlığa şantaj yaptığını öğrendik.  Aynı toplantıda bir telefon mesajına da şahit olduk, SMS’de ‘Ya bana bir siyasi mevki verirsiniz, ya da elimdeki müsteşar ve bakanla ilgili belgeleri ve kayıtları medya ya açıklarım’ yazıyordu”.

“Mankenle çekilmiş kayıtlar varmış”

Elcil,  sözkonusu öğretmenin, bakan ve müsteşarı elinde birtakım görüntüler olduğu yönünde tehdit ettiğini savundu. Toplantıda bir avukatın da olduğunu belirten Elcil, “Avukat, bunun ağır cezalık bir suç olduğunu belirterek, polise bu bağlamda bilgi verilmelidir ve bu suçun 3 gün tutukluğu vardır, devamında bütün elektronik cihazlarına el konulur. Burada önemli olan nokta kişisel şantajdan çok, devletin şantaja uğramasıdır” dedi.

“Hala bir şey yapılmadı”

Toplantının üzerinden 2 hafta geçtiğini belirten Elcil, “ Bugün hala bu konu ile ilgili hiçbir şey yapılmamıştır. Üstelik konu Sayın Hüseyin Özgürgün’e de aktarıldı. Özgürgün ise konuyla ilgili bakanlığa ‘böyle bir şey varsa çıkıp açıklasınlar’ diye talimat verdi. Buna rağmen hala bu sorunun ve bu şahısların üzerine gidilmiyor. Yine Sayın Özgürgün’ün ilgili şahsa soruşturma başlatılması yönünde direktif vermesine karşın soruşturma başlatılmamıştır. Bu konuda derhal polise gidilmelidir. Olayın üzeri örtülmemeli, aksine üzerine gidilmelidir. Çünkü burada bir devletin bakanı ve müsteşarı tehdit ediliyor” diye konuştu.

“Görevini suistimal etmektedir”

Elcil, Santajla bağlantılı olduğunu iddia ettiği öğretmene derhal soruşturma açılması gerektiğini kaydederek, “Bu öğretmen görevini suistimal etmektedir. Örneğin; çocuklardan toplanan haftalıkların kaydedilmesi ve sene sonunda okul müdürüne teslim edilmesi gerekmektedir, ilgili öğretmen ise bu görevini yerine getirmeyerek paraları kayıt yapmadan müdüre vermiş ve okulu terk etmiştir. Bunun yanında sürekli arkadaşları ile ilgili dedikodu çıkarmakta ve kendisine verilen görevleri yapmamaktadır. Okulda, hiçbir derse girmemekte ve boşta oturmaktadır” dedi.

“Devletin makamları şantaja uğruyor”

 Elcil açıklamalarının sonunda, Sağlık Bakanlığında da geçtiğimiz günlerde hoş olmayan bir olayın yaşandığını savunarak, “Bakanlığın içinde üst düzey bir yöneticinin bir çalışana tacizde bulunduğu söyleniyor. Olay bakana yansıdığında ise kapatılması yönünde emir verdiği belirtiliyor. Bir kadın çalışan kendisine sarkıntılık edildiği gerekçesiyle buna tepki koyuyor ve elindeki kayıtlarla bakana gidiyor, bakan da olayı kapattırıyor” şeklinde konuştu.