Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Esentepe İlkokulu’na yeni bir okul öncesi eğitim okulu binasının yapılması için girişimlere başladıklarını bildirdi.

Dürüst, hafta başında, okul inşaatı için yer tespit çalışmalarının yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Birimi’ne gerekli talimatın verildiğini ve en kısa zamanda inşaat için gerekli mali kaynağın bloke edilmesi yoluna gidilerek, yeni bir okul öncesi eğitim okulunun Esentepe’ye kazandırılacağını kaydetti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz ve İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa ile birlikte Esentepe ilkokulu ve orta okulunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

1447431917.jpg

Dürüst, okul yetkililerinden, eksikler ve ihtiyaçlarına ilişkin bilgiler aldı. Sınıfları ziyaret ederek, bir süre öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Dürüst, okulların fiziki alt yapı donanımı hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Kemal Dürüst, okul ziyaretlerini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, Esentepe Ortaokulu’nun çok iyi bir durumda olduğu tespitinde bulunduğunu ancak etkileşimli tahta ve kafeterya gibi bazı eksikleri olduğunu söyledi.

Dürüst, en kısa süre içerisinde bu eksikliklerin giderilebilmesi için gerekli talimatların verildiğini belirtti.

Esentepe İlkokulu’nda ise en kısa zamanda bilgisayar laboratuvarının kurulacağını kaydeden Dürüst, binası yetersiz olan 4 ve 5 yaş grubu için yeni bir okul öncesi eğitim okulunun inşaatına başlanmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

1447431915.jpg

Dürüst, Esentepe İlkokulu’na yeni bir okul öncesi eğitim okulu binasının yapılması için bugünden itibaren girişimlere başladıklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmenin tek yolunun, çocukları spor ve benzeri kültürel, sosyal aktivitelere yönlendirmek olduğunu belirterek, bakanlık olarak çocuklara böylesi bir imkanı sağlayacak yatırımlara önem verdiklerini belirtti.

1447431919.jpg

1447431918.jpg