Uzun süreden beri sorunlarla boğuşan Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda Müdür, Müdür Muavini ve 7 öğretmen bu okuldan alınarak başka yerlere görevlendirildi; yerlerine yeni atama yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst tarafından  akşam saatlerinde yapıldı.

Dürüst, Şht Ertuğrul İlkokulu’nun, KKTC genelindeki tüm okullar gibi kesintisiz eğitim verme noktasına getirildiğini kaydetti.

Dürüst, amaçlarının KKTC genelindeki tüm okulların ve bu okullarda eğitim gören öğrencilerin, eşit ve aynı kalitede eğitim görmesine olanak vermek olduğunu dile getirerek, bunun sekteye uğratılmasına müsaade etmeyeceklerini, aynı kararlı duruşu her zaman için muhafaza edeceklerini söyledi.

Dürüst, “Lefkoşa’nın en güzide okullarından biri olan Şht. Ertuğrul İlkokulu ile ilgili yaşanan sorunlar neticesinde bir karar verme noktasına geldik. İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa tarafından sorunun giderilmesine yönelik olarak birçok girişim gerçekleştirilmiş olmasına karşın, bir neticeye varılamamış olduğunu gördük. Elimizde bulunan teftiş raporları, okulda yaşanan süreç göz önünde bulundurularak, kimsenin zarar görmeyeceği ancak en önemlisi geleceğimiz olan çocuklarımızın zarar görmemesi adına radikal bir karar almamız kaçınılmaz olmuştur” dedi.

Dürüst “göz göre göre, çocuklarımızın geleceği ile ilgili olan böylesi bir soruna seyirci kalamazdık” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın soruna seyirci kalmasının mümkün olmadığını, bundan önceki süreçte yeterince Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda eğitim almak isteyen çocukların mağdur edildiğini dile getiren Dürüst, “Buna daha fazla müsaade etmemiz mümkün değildi. Çocuklarımızın daha fazla mağdur edilmemesi için, kararlı ve hızlı bir şekilde davranarak, sorunun çözümünü sağlamak kaçınılmaz olmuştur” dedi.

“Maalesef yaşanan bu sorunlar hem okulumuzu yıpratmış hem de öğretmenlik mesleğinin imajını sekteye uğratmıştır” diyen Dürüst, iki günden beridir yapılan yoğun çalışmalar neticesinde bir karar alınması kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

“Bizleri en fazla üzen konu, hepimizin hayatında çok önemli bir yeri olan, o ilk günkü okul heyecanı, maalesef yaşanan bu sorun neticesinde, Şht. Ertuğrul İlkokulu’nun birinci sınıf öğrencilerinde farklı bir anı, kötü bir anı olarak kalacağıdır” diyen Dürüst, “Bütün doneleri yan yana koyarak, Milli Eğitim Bakanlığı olarak, Şht Ertuğrul İlkokulu Müdürü, Müdür Muavini ve 7 öğretmenini bugünden itibaren görevlerinden alarak, başka bir görev yerine görevlendirmiş bulunmaktayız” dedi.

Dürüst, Şht Ertuğrul İlkokulu velilerine de bir çağrı yaparak, “Çocuklarınızı gönül rahatlığı ile okullarına gönderiniz. Onlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve değerli öğretmenlerinin sorumluluğu altındadırlar” dedi.