KKTC’de bulunan Hacettepe Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Yöneticileri Bahar Özkan ile Murat Özkan, Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün’ü ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gençlik Dairesi'nden verilen bilgiye göre, heyete GÜSAD Başkanı Ayhan Bıçaklı eşlik etti.

Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kültürün toplumlar için önemine vurgu yaptı. Düzgün, gençlerin dansı araç yapıp, kültürleri tanıması ve gelişmesinin önemine vurgu yaptı.

Düzgün, amaçlarının gençlerin böylesi güzel uğraşlarla ilgilenmesi olduğunu vurgulayarak, gençlere bu olanakları yaratan her kesimle işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

GÜSAD Başkanı Ayhan Bıçaklı da konuşmasında, 2009’dan bugüne kadar Hacettepe Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu bünyesinde bulunan çocuk ve gençlere Kıbrıs Türk Halk Dansları eğitimi verdiğini ve kültürün uygulamalı olarak tanıtıldığını söyledi.

Hacettepe Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu’ndan 45 kişilik kafilenin KKTC’de olduğunu ve eğitimlerin devam ettiğini belirten Bıçaklı, Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün’e katkılarından dolayı teşekkür etti.