Rahme Çiftçioğlu

Kırgızistan’daki genel seçimden sonra oluşturulan KKTC Dostluk Grubu üyesi Kırgız milletvekilleri KKTC’de temaslarda bulunuyor.

KKTC’ye dün gelen ve 25 Mayıs’ta ülkeden ayrılacak olan Kırgız Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu üyesi 5 milletvekili, bugün Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edildi.

Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde ilk sözü Kırgız Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu Başkanı Dastanbek Artisbekovich Dzhumabekov aldı.

DZHUMABEKOV

“Bizim dinimiz, kanımız, fikrimiz bir” diyen Dzhumabekov, “5 bin kilometre uzak değil çünkü kalbimiz bir. Ülkenize gelmekten, sizlerle tanışmaktan, buraları görmekten büyük mutluluk duyduk” dedi.

Ekonomi ve turizm alanlarında iki ülke arasındaki işbirliği çalışmalarının iyiye gideceğine inandığını  söyleyen Dastanbek Dzhumabekov, bu hafta sonu KKTC’deki ve Kırgızistan’daki iş adamlarının bir araya geleceğini açıkladı.

1464002009.jpg

ÖZGÜRGÜN’Ü “GÖÇMEN OYUNLARINI” İZLEMEYE DAVET ETTİ

Kırgızistan’dan 500’e yakın öğrencinin burada eğitim gördüğünü kaydeden Dzhumabekov, öğrencilerin var olan kardeşliği ve dostluğu geliştireceği, iki ülke arasındaki köprüyü büyüteceğine olan inancını belirtti.

Bu yılın Ağustos ayında Kırgızistan’da “göçmen oyunlarıyla” ilgili bir organizasyon olacağını ifade eden Dastanbek Dzhumabekov, at üstündeki bu oyunları Türk dünyasının izleyeceğini söyledi; Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü ve milletvekillerini ülkeye davet etti.

ÖZGÜRGÜN: “KIRGIZİSTAN DOST VE KARDEŞ ÜLKE”

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise konuşmasında,  Kırgız vekilleri KKTC’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek,  “Kırgızistan dost ve kardeş ülkemizdir” dedi.

Kırgız milletvekilleriyle Avrupa Konseyi’ne üyelik çalışmaları sırasında bir araya geldiğini de anımsatan Özgürgün, “Özellikle uluslararası platformlarda birlikte yaptığımız çalışmalardaki yakınlık ve iyi duygular buralara yansıyor” ifadesine yer verdi.

İki ülke arasında ekonomik, sosyal, kültürel alanlardaki işbirliğinin, bağları daha da güçleneceği inancını dile getiren Özgürgün, “Bu yolda ilerleme var” şeklinde konuştu.

Başbakan, kabuldeki konuşmasını, Kırgızistan halkına refah ve mutluluk dileyerek tamamladı.

6 milyon nüfusu olan Kırgızistan’da 3 milyonu aşkın seçmen, geçtiğimiz yılın Ekim ayında sandığa giderek yeni parlamentoyu belirlemişti. 120 sandalyeden oluşan Kırgız Parlamentosu’nda iktidarı 4’lü koalisyon oluşturuyor.

1464002021.jpg