İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nca mayıs ayı sonunda başlatılan elektronik kimlik kartı  (e-kimlik), Lefkoşa ve Girne’nin ardından bugünden itibaren Gazimağusa Kaymakamlığı’nda da verilmeye başlanırken, bugüne dek 5 bin 400 kişinin e-kimlik aldığı açıklandı.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar da, uygulamanın ilk gününde Gazimağusa Kaymakamlığı’na giderek uygulama hakkında açıklamalarda bulundu.

5 BİN 400 E-KİMLİK VERİLDİ

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar elektronik kimlik kartının e-devlet projesinin önemli bir ayağını oluşturduğunu ifade ederek, 28 Mayıs’tan bugüne kadar toplam 5 bin 400 e-kimlik verildiğini söyledi.

“E-KİMLİK OLDUKÇA GÜVENLİ”

Bakan Gürpınar, oldukça güvenli olan e-kimlik sayesinde, kimlik sahteleme ve buna benzer hadiselerin tamamen ortadan kalkacağını belirterek, e-devlet projesi çerçevesinde, söz konusu kimlik kartına sahip olan vatandaşların devlet dairelerine daha kolay ulaşıp işlemlerini yapabileceklerini söyledi

SIRADA GÜZELYURT VE İSKELE VAR

Girne Kaymakamlığı’nın ardından Gazimağusa Kaymakamlığı’nda da e-kimlik uygulamasının hayata geçirildiğini ifade eden bakan Gürpınar, bir sonraki aşamada Güzelyurt daha sonra da İskele Kaymakamlığı’nda vatandaşlara e-kimlik verilmeye başlanacağını açıkladı.

KİMLİK DEĞİŞTİRMEK ZORUNLU DEĞİL.

Bakan Gürpınar, eski kimliklerin değiştirilmesinin zorunlu olmadığını vurgulayarak, kimlik kartları yıpranan ya da yeni çıkartmak isteyen vatandaşların başvurdukları tarihten itibaren en geç 2 gün içerisinde e-kimliklerini alabileceklerini sözlerine ekledi.

E-kimlik için Gazimağusa da ilk başvuruyu Naci Taşeli isimli vatandaş yaptı.  E-kimlik uygulamasının ilk gününde Bakan Gürpınar’ın yanı sıra Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu ile bazı bakanlık yetkilileri da hazır bulundu.