İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt’ta da artık yeni kimlik çıkaracak veya yıpranmış kimlik kartını değiştirecek vatandaşlara e-kimlik verilebilecek.

E-kimlik başvurusu, Güzelyurt Kaymakamlığı’ndan temin edilecek gerekli evraklarla yapılacak ve 2-3 iş günü içerisinde kartın hazır olduğu vatandaşın  cep telefonuna kısa mesaj (SMS) olarak bildirilecek.

Durumu acil olan vatandaşlara aynı gün içerisinde veya 1 gün sonra Lefkoşa’daki merkezden kimlik teslimi yapılabilecek.

BAĞKUR: “7 BİN 393 KİŞİYE E-KİMLİK”

Güzelyurt Kaymakamı  Doğan Bağkur, konuyla ilgili açıklamasında,  e-kimliğin, e-devlet projesinin bir parçası ve devletin vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha sağlıklı hizmet vermesinin bir ayağı olduğunu kaydetti.

Daha önce tüm ilçeler için başvurunun Lefkoşa’da merkezden yapıldığını ifade eden Bağkur; önce Girne’de, daha sonra da Gazimağusa’da başlanan e-kimlik uygulamasıyla bugüne kadar  7 bin 393 kişinin e-kimlik sahibi olduğunu söyledi.

Bağkur, Güzelyurt Kaymakamlığı’nda  e-kimlik uygulamasının başlamasıyla, vatandaşın e-kimliğe ulaşımının kolaylaşacağını ve  Güzelyurtlu vatandaşların merkeze gitmesine gerek kalmayacağını ifade etti.

Doğan Bağkur,  Güzelyurt Kaymakamlığı’nda e-kimlik  uygulamasına geçilmesi için personelin eğitildiğini ve  ilgili ekipmanların sağlandığını söyledi.

Bağkur, e-kimliğin son derece güvenlikli hazırlandığına işaret ederek, bunun hem vatandaşa hem devlete büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti.