Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği yetkilileri, Birleşik Kıbrıs Partisi’ni ziyaret etti.

BKP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan görüşmede yaptığı konuşmada, eczacılık alanında ciddi bir sorunla karşı karşıya bulunulduğunu belirtti.

Sorunun tartışılarak, ülkenin ihtiyaçları göz önünde bulundurulup, mevcut eczacılar ve mezun olacak eczacılık öğrencilerinin de mağdur olmayacağı şekilde uzlaşılarak çözülmesi gerektiğini ifade eden İzcan, yaşanan sorunun sorumlularının öğrenciler ve eczacılar değil, bu ülkeyi yönetenler olduğunu kaydetti.

İzcan, “Sorumlu bilerek ve isteyerek ve gözlerini kapatarak, üniversitelere plansız bir şekilde eczacılık fakültesi açma izni veren, plansız öğrenci alımına göz yuman, şimdide mezun olacak öğrencileri işsizliğe mahkum eden ülkeyi yöneten hükümetlerdir” dedi.

Her alanda olduğu gibi, eczacılık alanında da düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çeken İzcan, ancak bu düzenlemenin tepeden inme bir şekilde, bir gecede olmaması gerektiğini kaydetti.

İzcan, “düzenleme, yüzlerce eczacılık öğrencisini sokağa atacak, mevcut eczacıları ise iflasa sürükleyecek şekilde yapılmamalıdır” dedi.