Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği bir süredir gündemde olan mesafe kısıtlaması düzenlemesiyle ilgili tavrını ortaya koyup devleti sorumluluk almaya davet etmek adına bugün 13.00'den itibaren eczanelerini kapalı tutma kararı aldı.

Bugün saat 14.00'de Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile görüşecek olan Eczacılar, bu görüşme sona erip uzlaşı sağlanana kadar eczanelerini açmayacak. Yaz mesaisine göre saat 13.00-15.00 arasında kapalı olan eczaneler, öğleden sonra da kapalı kalabilir.

Bir süre önce Sağlık Bakanlığı'nın geçirdiği tüzükle eczanelere mesafe kısıtlaması getirilmesine tepki gösteren Eczacılık Fakültesi öğrencileri, konulan 350 metre mesafenin yeni eczane açılmasının yasaklanması anlamına geleceğini söylüyordu. Öğrenciler eylem yaparken, konunun politize eidldiğini ifade den Eczacılar Birliği ise bu konudaki düzenlemenin şart olduğunu savunuyor.

Düzenlemenin Eczacılık Fakültesi öğrencilerini de koruduğunu söyleyen Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay, bunun yasaklama değil, düzenleme olduğunu belirtti.

Kıbrıs GENÇTV'de yayınlanan Günün Getirdikleri programına dün telefonla katılarak Aysu Basri Akter'in sorularını yanıtlayan Başay, öğrencilerin gelecekteki meslektaşlarına karşı kışkırtıldığını ve konuya yanlış yaklaşıldığını söyledi.

50 yılda Kuzey Kıbrıs'ta 180 eczane açıldığını ifade eden Başay, bunun önümüzdeki 5 yıl içind eiki katına katlnacağını, ülke nüfusu ve yapısının bunu kaldırmayacağını belirtti.

Eczacılar devletin YÖDAK ile kesin anlaşma yapıp yeni öğrenci alımını düzenlemesini istiyor. İstihdamlarda devletin de sorumluluk alması mesleğe yeni başlayacak olanların sadece özelde istihdamının öngörülmemesi gerekitği görüşü de dile getiriliyor.

Gazete 360

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği'nden eylem açıklaması:  

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği aldığı ani karla saat: 14.15’te Sağlık Bakanlığı önünde 
eylem yapacak

Kamuoyuna duyurulur.