Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnsiyatifi örgütlenme toplantısı düzenleyip yazılı bir mesaj yayımladı

İşte Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnsiyatifi'nin yazılı bildirisi:

"Hatırlanacağı üzere, bir süre önce Sağlık Bakanlığı’nın, sadece Eczacılar Birliği ile kafa kafaya verip hazırladığı ve alelacele Bakanlar Kurulu’ndan geçirttiği, “Eczane Açılmasına Sınırlandırma Getirilmesi Tüzüğü”ne Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnisiyatifi olarak şiddetle karşı çıktık. Karşı çıkış nedenimiz de, bu bölümü okuyan bizlerin,  böyle bir sınırlandırma olmadan önce, o günkü şartlara ve koşullara göre bu bölümü seçtiğimiz için muaf tutulmamız gerektiğidir. Bunu defalarca kez dile getirdik, şimdi de söylüyoruz. Yapılan yeni düzenlemeden var olan eczacılar gibi bizlerin de muaf tutulma istemimiz, hak, adalet ve vicdani değerler doğrultusunda mücadelemizin temelini oluşturmaktadır. Bunu başka platformlara çekip, başka boyutta tartışılmalar yaratarak haklı istemimizi baltalamaya çalışanları şiddetle kınıyoruz. “Getirilecek yeni kurallar her ne olursa olsun öğrenciler de muaf tutulmalıdır”. Çünkü hak, çünkü adalet, çünkü vicdan bunu gerektirmektedir. 

Aynı şekilde,Eczacılar Birliği'ni özellikle sağlıkla ilgili sivil toplum örgütlerini ziyaret edip, geçirilen tüzüğün ne olduğu değil de, başka başka konuları konuşup, sanki hazırladığınız tüzüğe destek veriliyor intibası yaratarak  “hem fikiriz” açıklamaları ile kamuoyunu yanıltmaya çalışmanızı da şiddetle kınıyoruz. Kimse öğrencileri dışlayarak sadece kendinizi koruyacak düzenlemeler yapmanıza hem fikir olmadığını biliniz.Biz öğrenciler biliyoruz ki, yanlış hesap her koşulda ve her şartta geri dönecektir.Geri dönünce de yanlışın nerede yapıldığını hala göremeyenler yine yanlış yapmaya devam eder. Siz de bunu yapıyorsunuz. Gizli gizli, kapalı kapılar arkasında yangından mal kaçırırcasına yaptığınız bu tüzüğün çürüklüğüne de, başka bahaneler koymaya çalışmayınız, gizleyemezsiniz ve bu yaklaşımla devam ederseniz doğruyu da bulamazsınız. Doğurttuğunuz bu çocuk eksik doğmuştur, hele hele akıldan tam yoksundur. O nedenle yaşama şansı yoktur, bunu artık kavrayınız. 

Bakanlar Kurulu, geçirtmiş olduğu bu tüzüğün, meclisten yasasının da geçmesini istemiş ve çekincelerini ortaya koymuştur. Sağlık Bakanı Ahmet Gülle,yasa taslağının hazırlanması sürecinde, hem içeriğinin hazırlanmasında hem de çalışma sürecinde bizim de katılımımızı sağlayacağını, fikirlerimizden faydalanılacağını üstüne basa basa söylemiştir. Ancak üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen ne arandık ne de sorulduk.Ve ne acıdır ki, sizin gibi  siyasetçiler ve insanlar karşısında gençliğin getirdiği tecrübesizlikle oturmuş sizi beklerken, bırakın yasa çalışmasına katılımımızın sağlanmasını, üç hafta önce geçirttiğiniz tüzüğü değiştirip Bakanlar Kurulu'na da götürdüğünüzü hayretler içerisinde öğrendik. İçeriğini de sağdan soldan öğrenmeye çalışıyoruz. Sağlık Bakanı olarak sizi göstermiş olduğunuz bu samimiyetsiz, yakışıksız ve taraflı yaklaşımlarınızdan dolayı şiddetle kınıyoruz. ve ülkemizde siyasete ve siyasetçiye zaten düşük olan güveni daha da aşağılara çektiğiniz için de ayıplıyoruz.
Hesabınız yanlıştır dedik ve daha üç hafta geçmeden görüldü ki yanlışmış. Yanlış olduğunu sadece biz demiyoruz, siz de diyorsunuz. Siz de diyorsunuz çünkü yanlış olmasaydı henüz üç hafta bile geçmemişken yenisini hazırlama gereği duymazdınız. Ama ne yazık ki, yine aynı kapalı kapılar arkası yöntemlerinizle bu hazırlığı yapıp sözüm ona sonuçlandırdınız. Bir kez daha ve bu sefer temizlenmesi daha da güç olacak şekilde batırdınız ve siz de gittikçe bununla birlikte batıyorsunuz. Ülke yönetmeyi, tüzükler, yasalar hazırlamanın ciddiyetini, sanki çocuk oyunuymuş gibi gayri ciddiye alamazsınız. Kaldı ki çocuk oyunlarının bile temel prensip ve herkesi eşit tutan kuralları vardır. Gerekli hassasiyeti göstermeyip, ülke insanları arasında eşitliği katledemezsiniz, özellikle de gençlerin haklarını hiç yiyemezsiniz. Yerseniz de, gençler geleceğimizdir, göçün önlenmesi için gençlere iş olanakları sağlamamız en birincil görevlerimizdendir diye nutuklar atamazsınız. Bu maskelerin arkasına saklanmanıza müsaade etmeyeceğiz. Biliniz ki bizim de haklarımızı yedirtmek gibi bir niyetimiz  yoktur. Mücadelemiz asıl şimdi başlayacaktır. Meydanı sizlere bırakacağımızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bekleyin bizi geliyoruz. Hem de gümbür gümbür geliyoruz.YOKLUKTAN DEĞİL ADALETSİZLİKTEN ÇIKAR BÜTÜN SORUNLAR...HAKSIZLIK YAPILDIĞINDA BİRİ YİYİP DİĞERİ BAKTIĞINDA ORTAYA ÇIKAR ÖFKE..."

Kıbrıs Türk Eczacılık Öğrencileri İnsiyatifi