Avrupa Doğrudan Bilgi Merkezi (EDIC) Lefkoşa, “Avrupa’da Eğitim” adıyla 22 Ekim Cumartesi 09.00 – 13.00 saatleri arasında Dayanışma Evi Konferans Salonu’nda bir eğitim fuarına ev sahipliği yapacak.

Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği’nden (AHDR) verilen bilgiye göre, Elçilik temsilcileri ile İngiltere, Almanya, Romanya, Hollanda, Macaristan, Avusturya ve İtalya Kültür Enstitüleri fuarda yer alıp katılımcılara başvuru süreçleri, seçme kriterleri, burs imkânları, konaklama seçenekleri, dil öğrenme, hazırlık dersleri ve dahası hakkında bilgi verecek. Bunun yanı sıra AB üniversitelerinden mezun kişilerin konuşmaları da olacak.

Fuara katılım ücretsiz ve lise öğrencilerinden, üniversite öğrencilerine AB’de eğitim görmekle ilgilenen herkese açık olacak.

EDIC Lefkoşa, AB vatandaşlarına sahip oldukları haklar, AB fırsatları ve öncelikleri hakkında bir bilgi merkezi olarak hizmet vererek, ayrıca AB değerlerinin de tanıtıldığı etkinlikler düzenleyerek erişilebilir, kullanıcı dostu bilgi sağlamayı amaçlıyor.

EDIC Lefkoşa Ofisi ara bölgede, Ledra Palas Otel’i karşısında yer alan Dayanışma Evi’nin 1.katında yer alıyor.

Daha fazla bilgi için, [email protected]  ve 00357 22445740 (hat:111) / 00905488345740  ile www.europedirectnicosia.eu web adreslerinden elde edilebiliyor.