Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte bulunan ve dün gece geç saatlerde otobandan Sarayiçi'ne yerleştirilen Suriyeli sığınmacıların uluslararası kaide ve kurallar gereği Yunanistan'a gitmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Vali Şahin Gaziler Günü programından sonra gazetecilerin mültecilerin durumu ile ilgili sorusunu yanıtladı. Vali Şahin, sığınmacıların Sarayiçi'nde misafir edildiğini belirterek, "Şu anda bekliyoruz, Yunanistan'a gitme ihtimalleri söz konusu değil. Türkiye Devleti 5 bin yıllık bir devlettir. Uluslararası kaide ve kuralları vardır. Devlet olmadıkça, oraya gitmeleri pasaport ve vize olmadıkça mümkün değildir. Bizim de göndermemiz mümkün değil. Sığınmacıları şimdilik Sarayiçi'nde tutuyoruz. Fakat bu söylediklerimi onlara anlatmak çok zor. Uluslararası kuralar vardır ve hala geçerlidir. Ama Avrupa Birliği ve uluslararası kamuoyu konuyla ilgili bir karar alınırsa biz de ona göre hareket ederiz" dedi.

Başta İstanbul olmak üzere ülkenin çeşitli illerinden yola çıkarak Avrupa hayaliyle Edirne'ye gelen yüzlerce Suriyeli dün Kapıkule Sınır Kapısı'na yürümek üzere harekete geçti. Güvenlik güçleri Edirne gişelerinde mültecilerin şehre girişine izin vermedi. Otobana gelerek sığınmacılarla görüşen Vali Şahin, sığınmacıları daha güvenli bir bölge olan Sarayiçi'ne götürülmeleri konusunda ikna etti.

Edirne Valisi: ’’Yunanistan’a gitme ihtimalleri...’’

Edirne Valisi: ’’Yunanistan’a gitme ihtimalleri...’’

Edirne Valisi: ’’Yunanistan’a gitme ihtimalleri...’’