Namık Kemal Lisesi’nin davetlisi olarak ülkemize gelen Edirne Yıldırım Beyazit Lisesi öğrencileri Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’den kentle ilgili bilgi aldılar.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, karşılıklı olarak kültürel paylaşıma ve yakınlaşmaya neden olan projenin güzel bir proje oluğunu, gelişen teknolojiyle iletişimin de geliştiğini ancak yüz yüze iletişimin çok farklı olduğunu söyledi. Uygulamanın diğer okullara da yayılarak devam etmesi gerektiğini söyleyen Arter, Gazimağusa’ya dışarıdan gelenlerin görüşlerini almanın kendileri için de önemli olduğunu söyledi. Öğrencilere hayatta bir hedef belirleyerek bu yönde çaba göstermelerini söyleyen Arter, öğrencilere mutlaka yabancı dil öğrenmelerini ve kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Arter, Gazimağusa belediyesi’nin çalışmaları ve projeleriyle ilgili de bilgi verdi

Ziyarette Edirne Yıldırım Beyazit Lisesi Müdürü Hasan Boz da konuşarak,  Gazimağusa’nın Edirne’ye çok benzediğini, Edirne’yi dünyada değişik kültürleri barındıran 2. şehir olarak gördüklerini ancak Gazimağusa’nın da Edirne gibi olduğunu gördüklerini kaydetti.

Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Şemi de konuşmasında, iki okulun karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret ettiklerini, Namık Kemal Lisesi öğrencilerinin Edirneli öğrencileri evlerinde misafir ettiklerini ve birbirlerini daha iyi tanıdıklarını ifade ederek, Mayıs ayında da Namık Kemal Lisesi’nin Edirne’yi ziyaret edeceğini söyledi. Gazimağusa Belediye Başkanı misafir okulun müdürlerine çerçeveli el işlemesi, Hasan Boz da Belediye Başkanı İsmail Arter’e Edirne’ye özgü hediye takdim etti.