Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 4-7 Temmuz 2015 tarihlerinde yaptığı 50 arama kurtarma operasyonunda, botlarla yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ve zor durumda olan 2 bin 631 sığınmacıyı kurtarırken, 2 göçmenin ise cansız bedenine ulaştı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege'de Denizi'nden yasa dışı yollarla Avrupa'ya çıkmaya çalışan sığınmacılara yönelik arama kurtarma operasyonlarını sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte göçmen sayısında artış yaşanırken, gelen ihbarları değerlendiren ekipler hemen hemen her gün onlarca zor durumda olan göçmeni kurtarıyor. Sahil Güvenlik ekipleri, 04-07 Temmuz 2015 tarihleri arasında ise İzmir, Balıkesir, Çanakkale Aydın da 50 arama kurtarma operasyonu yaptı. Yapılan operasyonlarda, aralarında kadın, çocuk ve bebeklerinde bulunduğu 2 bin 631 sığınmacıyı kurtarılırken, 2 göçmenin cansız bedenine ulaştı. Kurtarılan göçmenler arasında ise Suriyelilerin ağırlıklı olduğu belirtildi.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İzmir ili Dikili, Seferihisar, Çeşme, Menderes ve Karaburun bölgelerinde yaşanan 15 olayda 1128 göçmen, Çanakkale ili Ayvacık bölgesinde yaşanan 15 olayda 1020 göçmen kurtarılmış ve 1 göçmen kaçakçısı yakalanmış, Aydın ili Kuşadası bölgesinde yaşanan 3 olayda 102 göçmen, Balıkesir ili Ayvalık bölgesinde yaşanan 3 olayda 33 göçmen, Muğla ili Bodrum, Marmaris ve Datça bölgelerinde yaşanan 14 olayda 348 göçmen kurtarılmış, denizden 2 göçmenin cansız bedeni alınmıştır" denildi.

Ege’de 2 bin 631 kaçak göçmen son anda kurtarıldı